Hlavní obsah

Hokejový mistr se pere s koncovkou. A Turku bude těžkým soupeřem, uvažuje Šimek

Odchod pěti špičkových útočníků výrazně poznamenal střeleckou produktivitu hokejových šampiónů z Liberce na prahu nové sezóny. Už bez Řepíka, Birnera, Bakoše, Vampoly i Valského vstoupili Bílí Tygři do Ligy mistrů a s norským Lörenskogem získali jen dva body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Jan Ordoš (vpravo) slaví se spoluhráčem Jaroslavem Vlachem gól proti Lörenskogu v zápase Ligy mistrů.

Článek

„Měli jsme množství šancí na tři zápasy, ale podobně jako ve čtyřech přípravných utkáních se dál pereme s koncovkou," uznal trenér Filip Pešán po výhře 4:3 v prodloužení. Nebyl spokojen s celkovým pojetím hry. „Doplatili jsme i na nedisciplinovanost. Dostali jsme góly čtyři vteřiny před druhou přestávkou a tři vteřiny před koncem řádné hrací doby. To by se vítěznému celku stávat nemělo. Představovali jsme si přístup k utkání i jeho výsledek jinak," pokrčil rameny kouč českého mistra.

Reprezentační obránce Radim Šimek se sice podílel na dvou vstřelených brankách, ale také netajil rozpaky. „Mohl jsem dát o dva góly více. I když jsme o soupeři předem nic nevěděli, chtěli jsme na úvod vyhrát s plným bodovým ziskem. Máme o čem přemýšlet před duelem s TPS Turku, což bude nesporně ještě silnější tým než byl norský celek," uvažoval Šimek už o zápase s renomovaným protivníkem, který se hraje v Liberci v pátek 26. srpna od 18 hodin.

Myšlenky libereckých hráčů už směřují i k novému extraligovému ročníku. „Chceme do jeho startu zapracovat na všech herních činnostech. Víme, že začátek sezóny bude důležitý, protože podle něj se odvíjí celá sezóna. Každá případná ztráta se těžko dohání," uvědomuje si zkušený bek.

Liberecký kádr prošel v útočných liniích obměnou, ale obranné řady až na odchod Výtiska do Vítkovic a příchod Jánošíka z Chomutova zůstaly pohromadě. „Jsem rád, že nastupuji i nadále po boku Martina Ševce. Věřím, že i další obranné dvojice budou kompaktní. Hodláme vystupovat znovu jako tým a hlavně v defenzivě se snažíme pomáhat brankářům," dodal Šimek.

Reklama

Související témata: