Hlavní obsah

V nominaci Švédska na Světový pohár nahradil Lehnera Enroth

Stockholm

Brankář Robin Lehner z Buffala vypadl kvůli zranění z nominace hokejistů Švédska na Světový pohár v Torontu. Jeho místo zaujal Jhonas Enroth z Toronta. Kouč Švédska Rikard Grönborg musel sáhnout už ke třetí změně oproti původnímu kádru. Nejdříve byl místo útočníka Alexandera Steena ze St. Louis doplněn Rickard Rakell z Anaheimu a jeho klubový spoluhráč Hampus Lindholm nahradil Niklase Kronwalla z Detroitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jaromír Jágr se pokouší překonat švédského brankáře Jhonase Enrotha během MS v Praze. Ilustrační snímek.

Článek

"Věřili jsme, že Robin doléčí zranění z uplynulé sezony, ale bohužel se nestihl dát stoprocentně dohromady. Jhonas je zkušený gólman, který dokáže pro Tre Kronor vychytat vítězné zápasy, a máme v dobré paměti jeho vystoupení na mistrovství světa v roce 2013," uvedl v tiskové zprávě Grönborg.

Osmadvacetiletý Enroth odchytal v uplynulé sezoně v NHL za Los Angeles 16 zápasů s průměrem 2,17 gólu na utkání, s úspěšností zákroků 92,2 procenta a dvakrát udržel čisté konto. "Nedostal příležitost v tolika zápasech, tak v nich podal dobrý výkon a měl dobrou úspěšnost," doplnil Grönborg. Bývalý gólman Buffala a Dallasu má na kontě v NHL celkem 147 utkání a jednou nastoupil v play off.

Na domácím mistrovství světa v roce 2013 ve Stockholmu pomohl Švédsku ke zlatu, byl vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje a dostal se i do All Star týmu. Dohromady startoval na třech světových šampionátech a byl i členem kádru, který získal stříbro na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Pětadvacetiletý Lehner se v březnu podrobil operaci kotníku. Gólman, který za Ottawu a Buffalo odchytal v NHL 107 duelů a další dva v play off, měl na Světovém poháru ve švédské reprezentaci debutovat.

Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října. Švédové narazí ve skupině B postupně na Rusko, Finsko a Výběr Severní Ameriky. V přípravě je čekají dva duely s Finskem - ve čtvrtek 8. září v Helsinkách a o dva dny později v Göteborgu. V generálce nastoupí ve čtvrtek 15. září ve Washingtonu proti Výběru Evropy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec