Hlavní obsah

Jarolím opustí potápějící se Norimberk

NORIMBERK

Fotbalisté Norimberku se po dvou letech loučí s nejvyšší německou soutěží. Klub, jehož barvy hájí české trio Nikl, Jarolím a David nedokázal zopakovat loňskou záchranu a sestupuje. V 2. bundeslize však už zřejmě nebude nastupovat David Jarolím, který touží po přestupu.

Článek

Naším cílem bylo v posledních dvou kolech uhrát čtyři body. Ale v sobotu jsme prohráli v Chotěbuzi. Znovu jsme udělali obrovské chyby, což jen symbolizovalo naše problémy v průběhu celého jara. Pokaždé jsme totiž za tyhle naše přehmaty draze zaplatili.

Ale o naději na záchranu jsme nepřišli teď, nýbrž už před čtrnácti dny v domácím zápase s Mnichovem 1860. Potřebovali jsme vyhrát, ale šanci jsme propásli. Sestup není nic příjemného, hodně špatný pocit. Nedokázali jsme se poučit z loňského ročníku, kdy jsme se rovněž rvali o udržení a vybojovali ho v předposledním kole.

Neposilovali jsme

Myslím, že jsme situaci podcenili. Během zimní přestávky jsme se vůbec neposílili. Opticky to vypadalo velmi dobře, neboť jsme byli dvanáctí a měli relitvní klid. Třeba Hannover se poučil a udělal několik posil. Jenže druhá strana je, že jsme si nemohli nikoho dovolit, naše finanční prostředky jsou omezené.

Nikdo si nepřipouštěl, že by nás mohl sestup potkat. Ani já ne. Jenže jaro nám nevyšlo. Přitom jsme věděli, kde máme problémy. Vždyť my jsme alespoň šest zápasů ztratili v posledních minutách, to bylo strašně moc bodů.

Po dobrém podzimu tak nemohu být rozhodně spokojený, vždyť sestupujeme. Nikdy jsem to nezažil. A už ani nechci. Chtěl bych něco vyhrát a taková příležitost se naskytne jenom v jiném klubu.

O budoucnosti v příštích dnech

Rozhodnout o mém budoucím zaměstnavateli by se mělo během příštích dnů. Sice mám ještě na rok smlouvu v Norimberku, ale myslím, že odejdu. Změna by mi prospěla, byla by to nová motivace.

Konkrétní zájem projevil Wolfsburg, hovořilo se i o Berlíně a Leverkusenu. Všechny tyhle kluby jsou dobré, s velkými ambicemi. Ještě se ozval Hamburk, ale ten chtěl až od roku 2004, kdy budu volný. Mají finanční problémy, takže by se jim hodilo, kdybych byl zadarmo.

Reklama

Související témata: