Hlavní obsah

Kapitánem Výběru Severní Ameriky pro Světový pohár je McDavid

Québec

Devatenáctiletý kanadský útočník Connor McDavid z Edmontonu se stal kapitánem Výběru Severní Ameriky pro Světový pohár. Jeho asistenty byli u týmu složeného z hráčů z Kanady a Spojených států amerických do 23 let jmenováni další dva Kanaďané - forvard Sean Couturier z Philadelphie a zadák Aaron Ekblad z Floridy.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Connor McDavid, kapitán Výběru Severní Ameriky, v souboji s Romanem Josim.

Článek

"Máme v týmu plném budoucích kapitánů silnou skupinu lídrů. Tito tři hráči se v kempu ukázali jako klíčové vůdčí osobnosti mužstva. Za asistence svých spoluhráčů budou společně pracovat na našem cíli, kterým je úspěch na Světovém poháru," řekl nhl.com trenér Výběru Severní Ameriky Todd McLellan.

McDavid, loňská jednička draftu NHL, má za sebou první sezónu v NHL. Ve 45 zápasech si připsal 48 bodů za 16 branek a 32 asistencí a kandidoval na zisk Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Na letošním mistrovství světa v Rusku získal s Kanadou zlato. Třiadvacetiletý Couturier i o tři roky mladší Ekblad dosáhli na triumf na světovém šampionátu v Praze a Ostravě, kde vedl Kanadu McLellan.

Své role plnila zvolená trojice už ve čtvrtečním přípravném duelu v Québecu proti Výběru Evropy. Odveta je čeká v neděli v Montrealu a ve středu se McLellanův tým utká v Pittsburghu v generálce s českou reprezentací. Světový pohár se bude hrát od 17. září do 1. října. Výběr Severní Ameriky se představí v základní skupině B, kde jej čekají duely s Finskem, Ruskem a Švédskem.

Reklama

Související témata: