Hlavní obsah

S. Amerika - Evropa 7:4Mladí Severoameričané porazili před SP tým Evropy i podruhé

Montreal

Hokejisté Výběru Severní Ameriky do 23 let porazili Výběr Evropy i ve druhém měření sil mezi oběma celky v přípravě na Světový pohár. Po předchozí výhře 4:0 se vycházející hvězdy NHL radovaly tentokrát po výsledku 7:4. Po dvou gólech dali v dresu vítězů Aaron Ekblad, Dylan Larkin a Johnny Gaudreau, stejným způsobem kontroval v barvách poražených slovenský kanonýr Marián Gáborík.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výběr Evropy vs. Výběr Severní AmerikyVideo: sntv

 
Článek

První třetina byla pro evropský celek jako z nejčernějšího snu. Během 119 vteřin mezi šestou a osmou minutou se postupně prosadili Ekblad, Larkin a znovu Ekblad. Bellemare sice brzy snížil, jenže do první přestávky přišly další zásahy od Riellyho a Gaudreaua.

Od druhé části však zámořský celek viditelně ubral z plynu a Halák, který po čtvrtém inkasovaném gólu nahradil v brankovišti Evropanů Greisse, v ní dokonce udržel čisté konto. Poté, co vychytal ve 25. minutě MacKinnona, navíc snížil pouze na dvoubrankový rozdíl Gáborík.

Zatímco domácí si užívali tak trochu bezstarostného hokeje, evropský výběr evidentně ožil a toužil po dalším zkorigování nepříjemně se vyvíjejícího duelu. Ve 49. minutě připravil Josi nádherně puk do střelecké pozice mezi kruhy pro Nielsena a ten nezaváhal - 4:5.

Krátkou zápletku ale vyřešily šikovné ruce Gaudreaua, který vrátil svému celku dvoubrankové vedení. V 55. minutě mohl ještě zadělat na drama Gáborík, který byl blízko dovršení hattricku, jenže brankář Gibson byl proti. Poslední slovo tak měl až 14 vteřin před sirénou Larkin, jemuž při power play soupeře stačilo dobře zacílit na prázdnou branku.

Přípravný zápas před Světovým pohárem v hokeji:
Výběr Severní Ameriky - Výběr Evropy 7:4 (5:1, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Ekblad (Matthews, Saad), 7. Larkin (Trocheck, R. Murray), 8. Ekblad (MacKinnon), 11. Rielly (Drouin), 16. Gaudreau (Scheifele), 52. Gaudreau (MacKinnon, Parayko), 60. Larkin (Eichel, Parayko) - 9. Bellemare (Vanek), 25. Gáborík (Josi, Bellemare), 40. Gáborík (Nielsen, Zuccarello), 49. Nielsen (Josi, Zuccarello). Rozhodčí: Sutherland, O'Rourke - Amell, Heyer. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 17 243.
Severní Amerika: Gibson - Rielly, Ekblad, Gostisbehere, Parayko, R. Murray, Jones - Gaudreau, McDavid, Eichel - Drouin, Nugent-Hopkins, MacKinnon - Matthews, Scheifele, Saad - Larkin, Couturier, Trocheck. Trenér: Todd McLellan.
Evropa: Greiss (11. Halák) - Josi, Seidenberg, Sekera, Chára, Sbisa, Streit - Tatar, Kopitar, Zuccarello - Boedker, Nielsen, Hossa - Gáborík, Draisaitl, Niederreiter - Vanek, Bellemare, Hansen. Trenér: Ralph Krueger.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko