Hlavní obsah

Červenkovi se během SP vyměnil ve Fribourgu trenér

Fribourg

Zatímco Roman Červenka startuje s hokejovou reprezentací na Světovém poháru v Torontu, vyměnil se mu ve švýcarském Fribourgu trenér. Gerd Zenhäusern se vzdal funkce z osobních důvodů a na střídačce by ho měl nahradit Kanaďan Larry Huras, jenž v tamní soutěži NLA už vedl čtyři jiné týmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

Fribourg-Gottéron se v nové sezoně trápí, ve dvanáctičlenné soutěži je až desátý a po odjezdu českého kanonýra k reprezentaci ze čtyř zápasů tři prohrál. Červenka, mistr světa z roku 2010, do Švýcarska odešel v létě z Chomutova coby nejproduktivnější hráč extraligy.

Čtyřiačtyřicetiletý Zenhäusern vedl mužstvo od října 2014. Na střídačce bude ještě v pátečním zápase v Ženevě a o den později proti Davosu, pak bude šéfovat ve Fribourgu mládeži.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře. Narození dcery Lou v červnu v tom sehrálo svou roli," řekl listu Blick Zenhäusern, jenž se stal nedávno podruhé otcem. Jednašedesátiletý Huras ho má oficiálně vystřídat od 1. října, ve švýcarské lize už vedl Curych, Ambri, Lugano a Bern.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec