Hlavní obsah

Vedení Znojma po špatném vstupu do EBEL udělalo změny v kádru

Znojmo

Vedení hokejistů Znojma sáhlo po špatném vstupu do mezinárodní ligy EBEL ke změnám v kádru. Tým opustili útočníci Petr Kalus a nizozemský reprezentant Kevin Bruijsten. Novou posilou je třicetiletý francouzský reprezentant Teddy Da Costa. Končí také kondiční trenér Radek Výtisk.

Článek

Loňský finalista EBEL v úvodních čtyřech zápasech získal jediný bod za domácí prohru 2:3 s Bolzanem po nájezdech a uzavírá tabulku.

"Postihlo nás to, co většinu ostatních týmů po předchozím úspěchu. Nezačali jsme sezonu dobře. V kombinaci s účastí v Lize mistrů se vyrovnáváme se vším hůř," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Vyřazení útočníci Kalus a Bruijsten v dosavadních zápasech nebodovali a ve statistice účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech se pohybovali v záporných číslech. "Po špatném startu se ocitli hráči i realizační tým pod tlakem. Současné výsledky neodpovídají našim představám o pohybu v horní polovině tabulky," dodal Dočekal. Kalus zamířil na zkoušku do slovenského Zvolenu.

Da Costa reprezentoval Francii na šesti mistrovstvích světa, poslední tři roky působil ve Finsku. Před devíti lety se také ucházel o angažmá ve Vítkovicích, českou extraligu si ale nezahrál.

"Da Costa je výborný bruslař se slušnou koncovkou. Má mezinárodní zkušenosti, patří k nejlepším francouzským hokejistům. Věříme, že nám pomůže. Nadále sledujeme hráčský trh a uvažujeme o dalším posílení," řekl Dočekal.

Reklama