Hlavní obsah

Vítkovice - Nitra 7:0Vítkovice deklasovaly slovenského mistra, postup mají na dosah

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tomi 1 : 0
32. Vandas 2 : 0
38. Hudeček 3 : 0
41. Roman 4 : 0
48. Sloboda 5 : 0
50. Roman 6 : 0
55. Olesz 7 : 0
Záznam online reportáže

V extralize tápající Vítkovice vstoupily do prvního kola play off hokejové Ligy mistrů parádně. Slovenského mistra Nitru vyprovodily z arény s debaklem 7:0 a pro odvetu, která se hraje příští úterý, si vytvořily luxusní výchozí pozici. „Věřím, že je rozhodnuto, ale nesmíme tomu podlehnout a i v Nitře hrát naplno,“ varoval před předčasnou oslavou slovenský útočník v barvách Vítkovic Michael Vandas.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva autor prvního gólu Vojtěch Tomi z Vítkovic a brankář Michal Valent a Peter Ordzovenský z Nitry.

Článek

Vítkovicím proti Nitře vycházelo vše, s čím v extralize marně zápasí. Byly pohyblivější, důraznější i přesní v zakončení. Tři ze sedmi gólů dali domácí v přesilové hře, jeden v oslabení.

„Je to šokující, protože v dnešním zápase jsme dali polovinu gólů, co doposud v extralize," přemítal další Slovák v týmu Vítkovic Ivan Baranka. „Do šancí jsme se ale dostávali i předtím, ale nedokázali jsme je proměnit. Věřím, že to dneska byl ten zápas, kterým se to zlomí a budeme i nadále takto efektivní," zadoufal obránce.

Dvěma góly a přihrávkou se na výprasku Nitry podílel útočník Ondřej Roman, všechny body si připsal ve třetí dvacetiminutovce v přesilových hrách. „Nechávali nám postupem času víc a víc prostoru, na což nejsme z extraligy zvyklí. Ta je mnohem rychlejší. V bruslení a síle hráčů byl velký rozdíl," zdůvodňoval vysoké vítězství Roman.

Zatímco na ledě Nitrančané vysoko prohráli, v ochozech dominovali. Necelých osm stovek slovenských fanoušků svůj tým podporovalo i za rozhodnutého stavu a ostravské příznivce zcela zastínili. „Jsou nejlepší na Slovensku. Byli s námi i v Plzni a nezbývá nám nic jiného, než se jim omluvit. Nehráli jsme vůbec to, čeho jsme schopní," smutnil Juraj Štefanka.

Útočník Nitry se do Vítkovic, kde odehrál pět sezón, velmi těšil. „Na Ostravu máme s rodinou vynikající vzpomínky a chtěl jsem tady něco ukázat a nejlépe vyhrát. Ale pokazili jsme to a zabouchli si postupové dveře. Nejsme naivní, je rozhodnuto. Když budou hrát Vítkovice alespoň z poloviny tak, jako dneska, tak jim osm gólů nemůžeme dát. Je to ztracené," připustil Štefanka.

Hokejová Liga mistrů - 1. kolo play off; 1. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HK Nitra 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 6. Tomi (Sloboda), 32. Vandas (Baranka, Kolouch), 38. Hudeček (Tomi, Kovář), 41. O. Roman (Olesz, Vandas), 48. Sloboda (O. Roman), 50. O. Roman (Vandas, Sloboda), 55. Olesz. Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4125.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Baranka, Sedlák, Výtisk, Urbanec, D. Krenželok, Kovář - Olesz, O. Roman, Szturc - Kafka, Balán, Illéš - Vandas, Kolouch, E. Němec - Tomi, Hudeček. Trenéři: Petr a Trnka.
Nitra: Valent (50. Foltán) - Ordzovenský, M. Versteeg, B. Mezei, Rais, Pupák, P. König, Kuzma - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - H. Ručkay, Krištof, Bajtek - Paukovček, J. Štefanka, Macík - S. Chalupa, Piačka, Ondrušek - D. König. Trenéři: Kmeč a Milo.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice