Hlavní obsah

Fanoušci nechali Spartu na holičkách. Nevíme proč, divili se hráči prázdné O2 areně

Praha

Ligu mistrů berou vážně, už před sezónou hokejisté Sparty vyhlásili, že jedním z cílů je dostat se v konkurenci evropské špičky co nejdál to půjde. V úvodním duelu 1. kola play off narazili na jeden z nejlepších finských týmů posledních let Kärpät Oulu, jenže domácí prostředí neměli. Do pražské O2 areny si na souboj s loňským finalistou Ligy mistrů našlo cestu pouhých 2288 fanoušků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Diváků na utkání LM Sparta - Oulu do O2 Areny moc nepřišlo.

Článek

Pohled na prořídlé tribuny nejmodernější tuzemské haly, která na hokejové zápasy pojme až 17 300 fanoušků, to byl tristní. Vždyť v úterý večer byla zaplněna jen ze třinácti procent, a tak se hrálo ve velmi komorní atmosféře.

„Nevím, proč fanoušci na Ligu mistrů nechodí, jestli pro ně není atraktivní... Samozřejmě se nám hraje mnohem líp, když přijde víc lidí," říkal po remíze 1:1 útočník Jiří Černoch.

Návštěvnost na českých stadiónech v 1. kole play off Ligy mistrů:
Vítkovice - Nitra4125
Sparta - Oulu2288
Liberec - Färjestad3845

„Je škoda, že lidi nechodí a nenajdou si na Ligu mistrů čas. Je to super soutěž, nastupujeme proti nejlepším týmům v Evropě," přidal se Lukáš Pech.

Přitom kvalitou a hlavně rychlostí je Liga mistrů nad většinou zápasů domácí extraligy. „Tempo bylo ještě o stupínek výš než v extralize, severské týmy jsou hodně bruslivé," neuniklo Černochovi.

Sparťané se takřka padesát minut střelecky trápili, od poloviny utkání navíc museli dohánět ztrátu. To se jim podařilo a nakonec nebyli daleko od výhry. Tři minuty po Mikušově gólu totiž překonal gólmana Aittokallia i Ihnacak, jenže rozhodčí po poradě u videa trefu kvůli Pechově postavení v brankovišti neuznali.

V brankovišti jsem nestál, dušoval se Pech

„Jenže já celou dobu stál před brankovištěm," dušoval se Pech. Spadl jsem do něj až v době, kdy mě někdo podrazil. Ještě do mě strčil gólman, takže jsme najednou leželi na sobě a puk pode mnou podjel do branky. Myslím, že gól měl platit," tvrdil při absenci zraněných Netíka s Klimkem se čtyřmi kanadskými body nejproduktivnější sparťan letošního ročníku Ligy mistrů.

„Byla to hraniční situace. Viděl jsem tu situaci na kostce nad ledem a myslím, že rozhodčí mohli gól uznat," připojil se asistent trenéra Jiří Veber.

Postup je otevřený

Sparta si po roce znovu otestovala nastoupit proti Oulu, tehdy s ním v osmifinále soutěže po boji vypadla. „Sice vyměnili půlku týmu, víceméně ale hrají pořád stejně. Kompaktně, v pěti lidech chodí dopředu i dozadu, je těžké se přes ně prosadit," tvrdil Pech.

„Jenže postupem času jsme na ně našli recept, naši obránci se s útočníky dobře prolínali a soupeř s námi měl velké problémy. Škoda, že jsme nedali víc gólů, jenže nás trápí koncovka," řekl Pech, podle něhož jsou před úterní odvetou naděje na postup vyrovnané. „Je to padesát na padesát. Budeme chtít postoupit, protože hrát Ligu mistrů bereme jako čest," uzavírá Pech.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín