Hlavní obsah

Lugano - Plzeň 4:1Plzeňským hokejistům se osmifinále Champions League vzdálilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hofmann 1 : 0
26. Klasen 2 : 0
36. Lev 2 : 1
48. Fazzini 3 : 1
50. Gardner 4 : 1
Záznam online reportáže

Lugano

Hokejisté Plzně prohráli v úvodním utkání 1. kola play off Ligy mistrů na ledě Lugana 1:4 a za týden v domácí odvetě budou mít v boji o osmifinále těžkou pozici. Indiáni sice ve 36. minutě díky Jakubu Lvovi snížili na 1:2, ale vicemistrovi švýcarské ligy přiblížili postup v závěrečném dějství Luca Fazzini a Ryan Gardner.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Miroslav Indrák (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem Dominikem Kubalíkem - ilustrační foto.

Článek

Plzeň, která v novém ročníku extraligy vyhrála jen dva z osmi zápasů, držela po úvodní třetině bezbrankový stav. Ve 13. minutě mohl otevřít skóre Furrer, ale Machovský se štěstím odolal. Před první pauzou měl šanci z dorážky Svoboda, ale lotyšského gólmana Merzlikinse nepřekonal.

Do vedení šli domácí ve 23. minutě, kdy Brunner uvolnil před brankovištěm Hofmanna a Machovský poprvé inkasoval. Lugano se ubránilo při Reuilleově vyloučení a krátké poté znovu udeřilo díky švédské spolupráci. Po Martenssonově přihrávce u levé tyče doklepl puk do odkryté branky Klasen.

Blízko třetí trefy byli Gardner se Sannitzem. Stav se neměnil při trestu Fazziniho a Plzeň odolala při trestu Lva, který pak ve 36. minutě z mezikruží střelou na Merzlikinsovu vyrážečku snížil. V úvodu třetí třetiny nepřinesl vyrovnání výpad Lva se Svobodou ani Indrákova šance.

Při Kodýtkově trestu nejdříve v oslabení neuspěl po Kratěnově přihrávce Lev a vzápětí se prosadil zblízka Fazzini. Za 87 sekund zasadil Plzni ještě další ránu střelou z levého kruhu Gardner. Stav už nezměnily další dvě šance Fazziniho ani možnost plzeňského Koreise.

Hokejová Liga mistrů - 1. kolo play off, 1. zápas:
HC Lugano - HC Škoda Plzeň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Hofmann (Brunner, Hirschi), 26. Klasen (Martensson, Zackrisson), 48. Fazzini (Bürgler, Hofmann), 50. Gardner (Bertaggia) - 36. Lev (Indrák, T. Slovák). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.) Wiegand - Bürgi, Kovacs (všichni Švýc.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4763.
Lugano: Merzlikins - Wilson, Sartori, Furrer, Ulmer, Hirschi, Fontana - Klasen, Martensson, Zackrisson - Brunner, Hofmann, Bürgler - Sannitz, Walker, Gardner - Bertaggia, Morini, Reuille - Fazzini. Trenéři: Shedden a Curcio.
Plzeň: Machovský - Pulpán, Čerešňák, Kvasnička, Moravčík, Špaček, Slovák - T. Svoboda, Lev, Kratěna - D. Kubalík, Kodýtek, Indrák - Johnson, Koreis, Yellow Horn - Schleiss, Suchý, Švarc. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín