Hlavní obsah

Pod Ještěd se nevrátí. Útočníka národního týmu zlákala vidina zahrát si s Červenkou

Praha

Spekulovalo se o zájmu Liberci, kterému v uplynulé sezóně pomohl v extralize k zisku mistrovského titulu, návrat pod Ještěd ale padl. Hokejový útočník Michal Birner, který se v úterý dohodl na ukončení smlouvy v ruském Čeljabinsku, míří do švýcarského Fribourgu, s nímž podepsal kontrakt do konce ročníku, a stane se tak spoluhráčem Romana Červenky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Michal Birner během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Fribourg má totiž na marodce Švéda Ritolu, rozloučil se s Kanaďanem Pouliotem, takže se na soupisce uvolnilo místo pro cizince. „Hledali jiného zahraničního hráče, konkrétně k Romanu Červenkovi. A zaměřili se na Michala Birnera. Fribourg předložil kvalitní nabídku s tím, že by Michal měl nastupovat s Červenkou v jedné formaci," prohlásil pro hokej.cz Birnerův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Třicetiletý Birner, který letos v květnu poprvé startoval na mistrovství světa a v září si za národní tým zahrál i na Světovém poháru, si tak po finské lize a KHL poprvé vyzkouší i nejvyšší švýcarskou soutěž.

„Michala zájem Fribourgu oslovil, mimo jiné ho láká možnost nastupovat s Romanem Červenkou. Poměrně rychle došlo k dohodě. Fribourg o Michala stál už na jaře po mistrovství světa. Tehdy ale bylo třeba řešit případný odchod do určitého termínu, byla tam nutnost odstupného pro Liberec. Nezbyl potřebný prostor k jednání, nyní se ovšem švýcarský klub ozval znovu," vysvětluje Vůjtek s tím, že Birner do Švýcarska odletí v pátek a k týmu se připojí příští týden.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko