Hlavní obsah

Šimek vyděsil Tygry, Vítkovice s Tyborem

Praha

Před odjezdem k dnešní odvetě Ligy mistrů do Vítkovic běhal liberecký hokejový obránce Radim Šimek po doktorech, aby zjistil povahu zranění, které si přivezl z reprezentačního účinkování na Karjale.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Radim Šimek (vpravo) se spoluhráčem Milanem Bartovičem.

Článek

„Při utkání s Rusy jsem dostal ránu na rameno, luplo mi mezi lopatkami a nemohl jsem pořádně dýchat. Lékařská vyšetření vyzněla negativně, takže i když jde o docela bolestivou záležitost, měl bych být schopen v Ostravě hrát," vykládá Šimek. „Měl jsem o něj strach, ale naštěstí Radim jen vynechal pondělní trénink. Zranění se neukázalo tak vážné, aby s námi nemohl do Ostravy jet, a nastoupí i s určitým sebezapřením," dodává trenér Filip Pešán.

Tygři vyhráli liberecký zápas 1:0, ostravská odveta je podle jejich kouče absolutně otevřená. „Těsný náskok v hokeji bránit nelze. Beru to tak, že jsme v polovině duelu a vedeme o gól. Naším přáním je celkově neprohrát a tím postoupit," uvažuje Pešán.

Hokejová Liga mistrů – odvety 2. kola play off
Úterý
Vítkovice – Liberec (17.00 h, vysílá Sport 1; první utkání 0:1)
HV 71 Jönköping – Sparta (19.30 h, Sport 1; 4:2)
IFK Helsinky – Linköping (1:1)
Jyväskylä – Bern (2:3)
Växjö – SaiPa Lappeenranta (2:3)
Fribourg – Kuopio (1:1)
Frölunda – Eisbären Berlín (6:1)
Středa
Curych–Lugano (2:3)

Vítkovice vedle uzdraveného Výtiska nasadí i slovenskou akvizici Radoslava Tybora. „Moc se těším, bude to premiéra jako zvon," vykládá Tybor, jenž přišel z Trenčína. „I když jsem několik týdnů nehrál, chci na ledě prodat poctivou tréninkovou přípravu," říká 27letý útočník. Domácí tým nezabalil vyhlídky na čtvrtfinále. „Když vyhrajeme o dva góly, tak jsme tam. Věřím, že z našeho pohledu je postup stále řešitelný, pokud dokážeme využít šance," míní vítkovický trenér Jakub Petr.

Postupující z českého duelu narazí v prosincovém čtvrtfinále na vítěze souboje mezi švýcarským Fribourgem a finským Kuopiem. Sparta by v případě postupu hrála proti Jyväskylä či Bernu, ale nejdřív musí na švédském ledě smazat domácí dvougólovou ztrátu. „HV 71 je v roli favorita, my ale zkusíme překvapit. Chceme být trpěliví a počkat si na chyby domácích," podotýká asistent kouče Zdeněk Moták.

O postupujícím při bodové shodě rozhoduje celkové skóre z obou zápasů. Při jeho rovnosti dojde ihned na prodloužení a případně i samostatné nájezdy.

Reklama

Související témata: