Hlavní obsah

HV 71 - Sparta 0:5Sparťané zasadili v Jönköpingu domácím pět ran a senzačně postupují

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Pech 0 : 1
28. Mikuš 0 : 2
31. Pech 0 : 3
31. Cingel 0 : 4
58. Kudrna 0 : 5
Záznam online reportáže

Jönköping

Parádní výsledek uhrála Sparta na ledě švédského HV 71. Výhrou 5:0 v Jönköpingu se vůbec poprvé v klubové historii dostala mezi čtvrtfinalisty hokejové Ligy mistrů. Extraligový celek si přitom přivezl z Prahy dvougólovou ztrátu, ale skvělým úderem v prostředním dějství ji smazal a převrátil celkové skóre na svou stranu. Příštím soupeřem sparťanů bude švýcarský Bern.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva útočník Jönköpingu Kevin Stenlund a útočník Sparty Lukáš Pech v úvodním utkání v Praze.

Článek

Spartě vypadl ze sestavy obránce Čajkovský, který se zranil ve slovenském dresu na Německém poháru. Ze zdravotních důvodů stále nemůže hrát ani střelec Netík. Domácí tým začal svižně, a tak Novotný v brance musel hned v úvodu krýt několik šancí, především proti Anderssonově dělovce se zaskvěl.

Aktuálně čtvrté mužstvo švédské ligy však brzy slevilo z tempa i důrazu a víc gólových příležitostí měli už během první části sparťané. Jenže Pech nezužitkoval přečíslení, Uher minul prázdnou branku a Vránova střela bekhendem skončila na betonech domácího brankáře.

Útočná aktivita a dobré bruslení se hostům přece jen vyplatily, neboť 31 vteřin před koncem první části Kumstát našel před brankou volného Pecha, který pohotově zakončil. Mužstvo HV 71 ani po obdrženém gólu nedávalo dost energie do hry, čehož Pražané využívali a dál se agresivně tlačili před branku domácích.

Sparta vstřelila dva góly během 31 vteřin

Gólový efekt to mělo ve 28. minutě, kdy se po Piskáčkově ráně od modré dostal k dorážce další obránce Mikuš. Našlápnutá Sparta brzy vedla už dokonce 3:0, když v přečíslení dva na jednoho předvedl své kanonýrské schopnosti Pech. Hned při dalším střídání, tedy o 31 vteřin později, dokázal skórovat zblízka i Cingel.

Zaskočení domácí si vzali oddechový čas, jenže pod tíhou najednou nabraného čtyřgólového manka se nedokázali moc herně zvednout. Sparta byla silnější na puku a přitom jí vycházela i snaha o dobře organizovaný hokejový projev, při němž začala myslet hlavně na obranu.

Hosté dobře napadali, a když se Thörnberg přece jen dostal do vážné šance, zaskvěl se Novotný, který celkem osmnácti zásahy udržel čisté konto. Postupovou pečeť pak dal Spartě Kudrnův gól, při němž pražský útočník vystihl špatnou rozehrávku domácího brankáře.

Hokejová Liga mistrů - osmifinále, 2. zápas:
HV 71 Jönköping - Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 20. a 31. Pech, 28. Mikuš, 31. Cingel, 58. Kudrna. Rozhodčí: Ansons (Lot.) a Nikolic (Rak.). Vyloučení: 4:3, bez využití. Diváci: 2763 diváků. První zápas: 4:2, postoupila Sparta.
HV 71: Pettersson Wentzel – Almquist, Reese, Pilut, Borgman, Berglund, C. Persson, Hansson – Thörnberg, Brithén, Arlbrandt – Tedenby, T. Laine, Christensen – Sandberg, Törngren, Bengtsson – E. Andersson, Brannström, Stenlund – Sundh.
Sparta: F. Novotný – Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Kalina, Švrček, Barinka – Uher, P. Vrána, Forman – Ihnacak, J. Hlinka, Klimek – A. Kudrna, Pech, Kumstát – Černoch, Cingel, M. Procházka.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Česko - Rakousko 0 : 0 2. min Živě
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín