Hlavní obsah

K profíkům, ani do MMA se nehrne. V plánu mám olympiádu v Tokiu, říká boxerka Schmoranzová

Praha

Z mnoha stran slýchá, že jako boxerka nevypadá, ale dostat se s ní do křížku není dobrý nápad. Martina Schmoranzová (29) získala od roku 2006 na evropských šampionátech už tři bronzové medaile. Tu poslední minulý týden v Sofii.

Foto: Profimedia.cz

Česká boxerka Martina Schmoranzová.

Článek

Máte možnost srovnávat, je tedy konkurence mezi soupeřkami stále větší?

Určitě je to našlapanější. Od té doby, co je ženský box olympijským sportem, tak holek přibývá. Poslední medaile z Evropy je asi nejcennější.

Od příštího roku se i v ženském ringu mají boxovat zápasy na 3krát 3 minuty, bude to vašemu stylu sedět?

Myslím, že jo, protože boxuju víc technicky. Kolo bude o třetinu delší, než když se boxovalo 4 x 2 minuty. Holky, co jedou na sílu, nemusí to tempo vydržet. Pro mě je pohyb jednodušší.

Máte mezi boxerkami nějaký vzor?

To ani ne, já mám za vzory spíš kluky. Můj přítel Martin Parlagi je dobrý boxer, který byl výborný v amatérech a teď boxuje v profiringu. Obdivuju spíš ty lidi, co opravdu makají a je to vidět.

Vás profesionální ring zatím nepřitahuje?

Měla jsem dost nabídek jít k profíkům, i od Lukáše Konečného, ale ještě o tom nepřemýšlím. Líbí se mi mistrovství Evropy, světa, Evropské hry... Takže amatérský ring mě ještě drží.

Nelákají vás jako bývalou kickboxerku ani zápasy MMA v kleci, které v posledních letech značně zpopularizovala Američanka Ronda Rouseyová?

Mně se MMA líbí, když je to v té technické fázi, ale jakmile zakleknete a mlátíte se do hlavy, tak už ne. Já se mám docela ráda a pro mě MMA rozhodně není.

Moc jste stála o účast v Riu, vydržíte tedy mezi amatéry až do příští olympiády?

Čtyři roky jsou dlouhá doba, ale Tokio ještě máme v plánu.

Olympijský turnaj mužů byl ale samý skandál, ženskému ringu se vyhýbají?

Myslím si, že je to stejné jako u chlapů. Zažila jsem to na mistrovství světa v Koreji, kde jsem boxovala o medaili a ten zápas jsem podle mě jasně vyhrála. I ze záznamu to bylo patrné. Nebo se mi to stalo ve finále šampionátu Evropské unie v Maďarsku s domácí soupeřkou. Ona pak za mnou dokonce přišla, že určitě vyhrát neměla...

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko