Hlavní obsah

Nejde o další Jágry či Plekance, říká Král. Do akce zve Děda Mládek Illegal Band

I píseň hudební skupiny Děda Mládek Illegal Band a videoklip bavičů Richarda Genzera a Michala Suchánka se pokusí zvýšit zájem dětí o hokej. Vznikl na popud zástupců Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) a bude provázat kampaň Pojď hrát hokej, který svaz letos spustil.

Pojď hrát hokej

 
Článek

"Cílem projektu je přivést děti na led. Nejde o to, abychom vychovali další Jágry nebo Plekance, ale chceme je přivést ke sportu. Rádi bychom je motivovali zábavnou formou, a proto přišel nápad vytvořit i něco jako hymnu," uvedl prezident hokejového svazu Tomáš Král na dnešní slavnostní prezentaci písně i klipu.

Hlavní role v klipu, který ukazuje fiktivní mezistátní zápas České republika - Švédsko, ztvárnily děti. "Chtěli bychom, aby píseň hrála na stadiónech nejen při náborových akcí," řekl Král. "Klipy se dnes často točí v omezených podmínkách, ale hokejový svaz se nám snažil vyjít vstříc a podařilo se vše, co jsme chtěli. Mohli jsme se soustředit i na detaily, za což jsme rádi," uvedl Suchánek.

Projekt se rozběhl na některých zimních stadiónech již v průběhu podzimu a například do Kralup nad Vltavou se sjely desítky nadšených dětí, aby si vyzkoušely první hokejové krůčky pod vedením olympijského vítěze z Nagana Martina Procházky či bývalého forvarda Sparty Michala Broše. Jak to na ledě v Kralupech vypadalo, se podívejte zde.

Reklama