Hlavní obsah

Fribourg - Vítkovice 3:2Šlo to i bez Červenky. Vítkovice zvonily na tyče a vypadly z Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Bykov 1 : 0
17. Stastny 1 : 1
20. Rathgeb 2 : 1
25. Mauldin 3 : 1
51. Němec 3 : 2
Záznam online reportáže

Fribourg

Hokejisté Vítkovic v Lize mistrů končí. Ostravský celek prohrál v dnešní čtvrtfinálové odvetě ve švýcarském Fribourgu 2:3 a po domácí porážce 2:5 z minulého týdne byl z dalších bojů vyřazen. Fribourg s dvojicí českých legionářů Romanem Červenkou a Michalem Birnerem bude hrát v semifinále proti švédské Frölundě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Larri Leeger, Michal Birner a Julien Sprunger z Fribourgu se radují ze vstřelené branky.

Článek

S třígólovým polštářem v zádech z prvního zápasu v Ostravě si domácí dovolili nechat odpočívat nejproduktivnějšího hráče soutěže a českého reprezentanta Červenku. Ustáli i první vítkovickou šanci Stastného, který ze sóla neznervóznil soupeře vedoucím gólem.

Vítkovice, které nastoupily už bez kouče české dvacítky Jakuba Petra a s bývalým reprezentačním trenérem Vladimírem Vůjtkem v roli spolupracovníka asistenta Pavla Trnky, se snažily hrát aktivně. Další šanci Tybora zmařil gólman Conz.

Pak se na Fribourg usmálo štěstí i před brankou hostů. Bykov hledal v 17. minutě přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, ale puk usměrnil do vlastní klece vítkovický obránce.

Postupové šance Ostravských ještě poklesly, a to i přesto, že za 30 sekund vyrovnal Stastny, který i v pádu posunul kotouč podél Conze za brankovou čáru. Dvacet sekund před koncem první části ale Fribourgu vrátil vedení nekompromisní ranou z pravého kruhu nejlepší střelec Ligy mistrů Rathgeb.

Také do druhé části vstoupily aktivněji Vítkovice, ale ve 25. minutě je srazil třetí trefou Mauldin. Jeho ránu ještě znovu smůlovatě posunul do vlastní branky Výtisk. Poslední celek švýcarské ligy, který v ní prohrál šestkrát za sebou, měl ve druhé části na ledě převahu, ale v 36. minutě ho po Romanově ráně zachránila tyčka.

Vítkovice ještě ožily kontaktním gólem, o který se v 51. minutě zasloužil Němec. Vandas mohl i vyrovnat, ale Conz jeho průnik chytil, a Olesz ve velké šanci opět trefil jen tyč.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - odveta:
Fribourg-Gottéron - HC Vítkovice Ridera 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Bykov (Sprunger, Birner), 20. Rathbeg (Bykov, Sprunger), 25. Mauldin (Sprunger, Bykov) - 17. Y. Stastny (P. Zdráhal, Pužič), 51. E. Němec (D. Kafka). Rozhodčí: Ansons (Lot.), Bauer (Něm.) - Borga, Kovacs (Švýc.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 3780. První zápas 5:2, postoupil Fribourg.
Fribourg: Conz - Rathgeb, Picard, Leeger, Stalder, Abplanalp, Keinzle, Chavaillaz - Birner, Sprunger, Bykov - Rivera, Neuneschwander, Fritsche - Mauldin, Schmutz, Mottet - Chiquet, Neukom, Fuchs. Trenéři: Huras a Martikainen.
Vítkovice: Bartošák - Klok, Sloboda, Baranka, M. Jáchym, Výtisk, L. Kovář, Puzič - Kucsera, Roman, Tybor - Olesz, Y. Stastny, P. Zdráhal - D. Květoň, Illéš, Vandas - D. Kafka, E. Němec, Tomi. Trenéři: Trnka a Vůjtek st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko