Hlavní obsah

Sparta zažívá zápasový kolotoč, bude bojovat i o finále Ligy mistrů

Praha

S čerstvou porážkou na kontě nabrali směr Švédsko na semifinále Champions Hockey Laegue. Hokejistům Sparty nevyšel nedělní extraligový zápas v Litvínově, prohráli 2:3. Pár sekund před koncem třetí části vstřelil gól Petr Vrána, ale rozhodčí ho neuznali. Tlak osazenstvu na hostující střídačce vyskočil hodně vysoko. Teď ale přichází čas na semifinále Ligy mistrů, ve kterém v úterním prvním zápase číhá na Pražany švédský tým Växjö Lakers.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Sparty (zleva) Miroslav Forman, Dominik Uher, Lukáš Cingel, Vladimír Eminger a Jan Švrček.

Článek

„Samozřejmě v Lize mistrů jsou velmi kvalitní zápasy, ať už jsme hráli od prvních kol s Färjestadem, Kärpätem nebo Bernem, loni s Curychem. Mohl bych vyjmenovat všechny týmy, protože jsou velmi kvalitní," řekl pro klubový web hcsparta.cz útočník Tomáš Netík, který před lety oblékal barvy úterního soupeře, konkrétně v sezóně 2011/2012.

„Šel jsem do Växjö z Popradu a nebyl jsem tam tak dlouho, nicméně si na to dobře pamatuju a vzpomínky mám živé. Těším se tam, Växjö je hezké město, mají krásnou arénu, výborné fanoušky a za poslední léta postavili velmi kvalitní tým, který je na špičce švédské ligy a dnes i Ligy mistrů. Očekávám bouřlivou atmosféru a hrozně těžký zápas," vyhlíží semifinálového soupeře Netík.

Zápasy, zápasy a zase zápasy

V neděli bojovali na severu Čech, v úterý se předvedou pro změnu na severu Evropy. Dva týmy, dvě rozdílné soutěže, soupeři. Sparta má v lednu hodně nabitý kalendář. V pátek souboj s Mladou Boleslaví, neděle Litvínov, úterý Liga mistrů, pátek Karlovy Vary, neděle Plzeň. Jak se vypořádat s takovým přídělem?

„Důležitá je samozřejmě dobrá regenerace. Jsou to klišé, ale musí se dodržovat spánek a dobrá strava. Někomu myslím pomáhá i zatrénovat si, dát si do toho nějakou posilovnu, vyšlapat se a musíme nabírat síly na každý zápas," vyjmenovává možnosti Netík.

Samozřejmě pomáhají také dobré výsledky, což není případ duelu v Litvínově, kdy nebyl Spartě uznán gól. „Já tu asi nejsem od toho, abych něco takového posuzoval. Tohle je spíš v kompetenci rozhodčích a lidí, co zápas sledují svrchu. Já jsem šel zkrátka do souboje, získal kotouč a natlačil se před branku. O nic víc jsem se v podstatě nesnažil," vyjádřil se k situaci Vrána, který musí s celou sparťanskou šatnou zapomenout na Litvínov, před sebou mají bitvu o finále Champions Hockey League.

Reklama

Související témata: