Hlavní obsah

Sparta vyrazila dobýt sever. Vyhraje finále Ligy mistrů?

Praha

Směr Göteborg nabrali dnes hokejisté Sparty. Zítra je tam čeká finále Ligy mistrů proti Frölundě. S týmem odletěl i útočník Petr Vrána, který nedohrál nedělní extraligový zápas s Chomutovem. „Měl jsem nějaký menší problém s tříslem, cítil jsem tam určitou bolest. Raději jsem proto odešel z ledu, nechtěl jsem nic riskovat.“ vysvětluje. Jak to s Vránou vypadá teď, to se dozvíte z následujícího videa.

Hokejisté Sparty odletěli na finále Ligy mistrůVideo: Sport.cz

 
Článek

Spartu zítra čeká mimořádně silný protivník. V dosavadních třech ročnících Ligy mistrů se Frölunda pokaždé dostala až do finále, loni celou soutěž vyhrála. „Určitě nejtěžší soupeř, kterého jsme v Lize mistrů zatím potkali." potvrzuje Petr Vrána. Přesto ze sparťanského tábora zní jasně. Chceme vyhrát! A kapitán Jaroslav Hlinka dodává. „Už jen kvůli tomu, že jméno vítěze si pamatuje každý, jméno poraženého finalisty skoro nikdo."

Sparťany jen mrzí, že si finále neužijí před domácím publikem a nezopakují si skvělou atmosféru, kterou zažili při semifinále v O2 areně. I když, kdo ví. Finále by se mělo hrát před vyprodanou halou pro 6400 fanoušků (těch sparťanských bude mezi nimi zhruba 400). „Snad ta atmosféra bude slušná." doufá Vrána a dodává. „I když jako u nás nebude. Zatím naše zkušenost z těch zápasů ve Švédsku byla taková, že moc lidí nechodilo a bylo to spíš komorní."

Vyhraje Sparta jako první český tým v historii hokejovou Ligu mistrů?
Ano
70,8 %
Ne
29,2 %
Celkem hlasovalo 16059 čtenářů.

Reklama

Související témata: