Hlavní obsah

Obrovský úspěch pro český hokej. Ale kolegy je mi líto, mrzí Jandače

Praha

Trénoval Spartu, prožil s ní hodně zápasů, teď už ale stojí Josef Jandač na reprezentační střídačce. Přesto je s pražským klubem propojen, jeho asistentem u národního týmu je Jiří Kalous, sparťanský kouč. Ten už čeká v Göteborgu na přílet reprezentace, která zde sehraje od čtvrtka Švédské hry.

Hokejová reprezentace před odletem do ŠvédskaVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta prohrála v úterý finále Ligy mistrů. S domácí Frölundou padla v prodloužení 3:4. Kalous a útočník Michal Řepík zůstali ve Švédsku, nevraceli se do Prahy. Druhý jmenovaný byl dodatečně donominován.

„Zápas jsem neviděl, sledoval jsem ho on-line, připravoval jsem program na dnešek, ale měl jsem tam člověka. Mrzí mě to za kolegu Kalouse, ale i za český hokej, za Spartu. Dostali se daleko a hráli prý hodně dobře. Bohužel to nedopadlo, ale Sparta udělala obrovský úspěch," řekl před odletem na sever Evropy Jandač.

Ten ve čtvrtek postaví do prvního zápasu Švédských her brankáře Jakuba Kováře. „Už jsem odchytal docela dost zápasů se všemi týmy, je mi to celkem jedno. Ani popravdě nevím, jací hráči v jakých týmech budou," řekl ve středu dopoledne gólman Čerepovce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko