Hlavní obsah

Hokejové Košice odvolaly krátce před koncem základní části Čadu

Košice

Trenér Rostislav Čada skončil předčasně u hokejistů Košic. Vedení slovenského extraligového klubu ho v pondělí odvolalo tři kola před koncem základní části kvůli špatným výsledkům. Dvaašedesátiletého brněnského rodáka nahradil ve funkci bývalý slovenský reprezentant Miroslav Marcinko.

Foto: www.khl.ru

Rostislav Čada trénoval během kariéry v KHL, teď končí na lavičce slovenských Košic

Článek

Košice prohrály poslední dva duely s Trenčínem a Zvolenem bez vstřelené branky a v tabulce jim patří třetí místo za Banskou Bystricí a Nitrou. Poprvé po sedmi letech tak východoslovenský tým nepůjde do play off z jedné z prvních dvou pozic.

"Zprávu jsem přijal jako fakt, který musí očekávat každý profesionální hokejový trenér," řekl Čada serveru hokej.sk po dnešním odvolání. "Žádné tušení takového vývoje jsem neměl a dozvěděl jsem se to po dnešním tréninku. Zavolali si mě na sekretariát klubu a pan prezident Mondík mi oznámil ukončení spolupráce na základě nedostatečných výkonů," uvedl český trenér, podle něhož tým během února doplácel na dlouhodobá zranění a omezený počet hráčů.

Čada přišel do Košic v rozběhnuté minulé sezóně v říjnu 2015 a tým dovedl k vítězství v základní části a do semifinále play off. Loni v dubnu smlouvu prodloužil i na tento ročník, který už ale nedokončí.

Košice vedl Čada už potřetí, během působení na jejich lavičce v letech 2009 až 2011 s nimi získal dva mistrovské tituly. Na Slovensku trénoval také Slovan Bratislava v Kontinentální hokejové lize, kterou okusil i na lavičce Avangardu Omsk. V české extralize koučoval Plzeň a Liberec, dlouhá léta strávil ve švýcarském celku Ambri-Piotta.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec