Hlavní obsah

Liga mistrů se otevírá dalším šampiónům

V hokejové Lize mistrů budou v nadcházející sezóně působit i nejlepší kluby z Polska a Velké Británie. Rada soutěže potvrdila na pondělním jednání v Kodani udělení posledních dvou divokých karet pro šampióny těchto dvou zemí. V současné době je jasno o 14 ze 32 účastníků pro ročník 2017/18.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Rosén z Växjö a Jan Piskáček (vpravo) ze Sparty během odvetného utkání semifinále hokejové Ligy mistrů. Ilustrační snímek.

Článek

Snahou vedení Ligy mistrů nadále zůstává zapojit i kluby z Kontinentální ligy a rada soutěže si ponechala právo udělit dvě divoké karty pro její zástupce přímo do play off, pokud by došlo mezi oběma stranami k dohodě do konce dubna.

Vedle nejlepších dvou celků základní části české extraligy Liberce a Třince se díky výkonům v dlouhodobé soutěži kvalifikovaly také Växjö a HV 71 ze Švédska, Tappara Tampere a TPS Turku z Finska, Bern a Curych ze Švýcarska, Mnichov a Mannheim z Německa a Vídeň se Salcburkem z EBEL. Již dříve bylo jasno o účasti obhájce triumfu Frölundy a Nottinghamu, vítěze Kontinentálního poháru.

V novém systému postupu do Ligy mistrů, kde už na rozdíl od prvních tří ročníků nemá zaručený start žádný z 26 zakládajících klubů, se bude o dalších účastnících rozhodovat v play off celkem 13 ligových soutěží.

Po pěti týmech se v nadcházejícím ročníku představí ze Švédska a Finska, po čtyřech z Česka a Švýcarska, po třech z Německa a z EBEL a po jednom ze Slovenska, Norska, Běloruska, Dánska, Francie, Polska a Velké Británie. Zatímco Frölunda jako šampión Ligy mistrů zabrala jedno z pěti míst Švédska, z Velké Británie se vedle Nottinghamu představí ještě další zástupce.

Losování osmi čtyřčlenných skupin se uskuteční během mistrovství světa ve středu 17. května v Kolíně nad Rýnem.

Reklama

Související témata: