Hlavní obsah

Slovenští hokejoví mladíci spustili spontánní oslavu. Kdo neskáče, ten je...

Poprad

Užívali si radost po splnění základního cíle - postupu do čtvrtfinále. Už si byli jistí, že světový šampionát před domácím publikem neskončí ostudou. Mladí Slováci si tak dopřáli vítězný pokřik. Upřímný, i když ne zrovna nejslušnější. Však to na videu, které umístil na sítě slovenský svaz, také náležitě pípá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Slovenská hokejová osmnáctka si v důležité bitvě s Lotyšskem počínala s přehledem a vyhrála 4:0, soupeř musí jen do boje o udržení. Diváci na popradském stadiónu svěřence trenéra Norberta Javorčíka dohnali do vytouženého čtvrtfinále. "Čo sme im dali? Na p...!" halekalo rozradostněné slovenské hokejové mládí.

Před zveřejněním pokřiku, jehož jiná verze se používá i u nás, však bylo třeba dost pípat... "Kto neskáče, ten je kok...!" povykovali mladí hokejisté.

Další výhra - nad Švýcarskem 2:1 - Slovákům zajistila třetí místo ve skupině A, z něhož půjdou na Rusy, druhý tým béčka, v němž suverénně vládl obávaný celek USA. Budou mít znovu důvod k pokřiku? "Jsme rádi, že jsme se vyhnuli USA. Ve čtvrtfinále uděláme vše pro postup," zavelel jeden z útočníků Jozef Baláž před čtvrtečním utkáním.

Na čtvrtém místě v B-skupině skončili čeští hokejisté, kteří změří síly s Finy.

Reklama

Související témata: