Hlavní obsah

Hokejisté Syracuse nepovolili Grand Rapids oslavy Calder Cupu

Syracuse

Hokejisté Syracuse vyhráli v pátém utkání finále play off nižší zámořské soutěže AHL doma nad Grand Rapids 5:1 a snížili stav série, hrané na čtyři vítězné zápasy, na 2:3. Crunch rozhodli už v první třetině, v níž dali všech pět gólů. Další zápas se hraje v noci z úterý na středu na ledě Grand Rapids.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Nosek (ilustrační foto).

Článek

Hráči Syracuse nechtěli připustit, aby Griffins slavili zisk Calder Cupu, a už po 17 vteřinách vedli po trefě Kevina Lynche. V páté minutě zvýšil farmářský tým Tampy Bay na 2:0 díky Mathieuovi Brodeurovi a kanonáda domácích hráčů v prvním dějství pokračovala. Mezi střelce se zapsali ještě Byron Froese, Cory Conacher a Ben Thomas.

Brankář Syracuse Mike McKenna sice přišel v 46. minutě o čisté konto po gólu Bena Streeta, ale Crunch bez potíží výhru uhlídali. K premiérovému zisku Calder Cupu by ale ještě museli dvakrát vyhrát na ledě Griffins.

V případě triumfu Grand Rapids se rozšíří počet českých držitelů Calderova poháru z dosavadních 27 na 30. Mezi tahouny Griffins patří útočníci Tomáš Nosek a Martin Frk. V kádru farmářského týmu Detroitu je také obránce Filip Hronek, který nastoupil dosud v play off jen ve dvou zápasech druhého kola proti Chicagu Wolves. Při obratu Syracuse by slavil obránce Dominik Mašín.

Reklama