Hlavní obsah

I Slovensko má svého Jágra. Rekordman v 45 letech podepsal další smlouvu

Praha

Výjimka potvrzuje pravidla. Tohle platí i v hokeji a dlouhověkost na špici se často nevidí. Češi mají Jaromíra Jágra, který v pětačtyřiceti letech hrál NHL a v nejlepší lize světa bude patrně působit i v nadcházející sezóně. Na Slovensku mají také svého „nesmrtelného“. V Popradu podepsal další smlouvu Arne Kroták, je mu 45 let a je před ním osmadvacátá sezóna.

Foto: hkpoprad.sk

Arne Kroták podepsal další smlouvu v Popradu, je mu 45 let, přesto se na další sezónu těší.

Článek

Třináctka na dresu, to je Krotákovo číslo v Popradu. A pak že je třináctka nešťastná. V minulé sezóně odehrál 55 zápasů a připsal si 36 bodů (14+22). Skončil druhý v bodování týmu, a to jen proto, že měl méně gólů než první Marek Zagrapan, který je o čtrnáct let mladší.

„Už během minulé sezóny, po Novém roce, jsem si řekl, že dám ještě jednu sezónu a bude to ta poslední," řekl Kroták pro klubový web hkpoprad.sk.

Rodák z Třince drží ve slovenské soutěži několik rekordů - nejvíce startů, vstřelil nejvíce gólů, má nejvíce bodů, zároveň je nejstarším hráčem Tipsport Ligy. Odehrál 1106 zápasů, získal 1024 bodů, vstřelil 461 gólů a připsal si 563 asistencí.

Na rozlučku by chtěl klubový úspěch

„Moji vrstevníci skončili, asi přichází už i můj čas, takže jsem rád, že jsem dostal ještě příležitost hrát za Poprad. Těším se na nový ročník a také na poslední rozlučkové utkání," kouká se hodně dopředu Kroták.

I přes svůj věk si drží bodový průměr na zápas, kteří nemají o mnoho let mladší. V posledních třech sezónách odehrál za Poprad v základní části 152 zápasů a připsal si 117 bodů. „Když budu hrát, čísla se budou určitě zvyšovat, ale já to takhle neberu. Už jsem překonal hodně rekordů, teď bych chtěl týmový úspěch," přeje si „táta" slovenské nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko