Hlavní obsah

Veterán střílí góly dál. I my máme svého Jágra, píší na Slovensku

Bratislava

Sedmačtyřicetiletý Slovák Róbert Beran hraje hokej v netradiční zemi - v Lucembursku. Stále střílí góly a působí dokonce i v reprezentaci Lucemburska. Server aktualne.sk v této souvislosti konstatoval, že i Slovensko má svého Jaromíra Jágra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenští hokejisté oslavují vstřelený gól - ilustrační foto.

Článek

Beran začínal s hokejem v dresu Martina. Ve věku 24let odjel za kamarádem do Lucemburska a už tam zůstal. „Jel jsem tam na pozvání Ivana Ošky, který kdysi u nás také hrál hokej, a tehdy jsem zde zakotvil," říká hokejový veterán.

V Lucemburku hrají hokej amatéři, kteří mají normální zaměstnání. „Trénujeme dvakrát třikrát týdně po večerech. Utkání se hrají o víkendech. Přes den chodíme normálně do práce," vysvětluje. Lucemburk má jen tři kluby a Beranův klub Tornado hraje ve třetí francouzské divizi. „Nastupuji však i za lucemburskou reprezentaci, s níž jsme nedávno postoupili do druhé divize mistrovství světa," říká.

Beran drží dva rekordy. Je nejstarším hráčem historie IIHF, který kdy skóroval na mistrovství světa a neproduktivnějším hráčem historie třetí divize. Na poznámku, že je takovým lucemburským Jágrem (v 45 letech ještě stále hraje v NHL - pozn. red.), se Beran usměje. „On o tom neví, ale my navzájem soutěžíme, kdo déle vydrží".

Beran zatím s hokejem končit nechce a jeho cílem je hrát do padesátky. „Chci si v jednom útoku zahrát se svými syny. Therrymu je 25 a Markusovi 15, takže na toho musíme počkat," dodal.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články