Hlavní obsah

Máte sportovní srdce? Pomozte českým hokejistům na paralympiádu

Praha

Nejsou v popředí zájmu, přesto oblékají národní barvy a bojují za Česko. Touží i po olympiádě, jenže po potížích ohledně sportovních dotací se jim nedostává financí. Sledge hokejová reprezentace touží po paralympiádě v Jižní Koreji v roce 2018, ale ta je v ohrožení. Sen se vzdaluje. Ano, chybí peníze.

Foto: Jan Chlubna, Handisport.cz

Ilustrační foto: Zklamaní čeští sledge hokejisté po prohře s Japonskem na paralympiádě ve Vancouveru.

Článek

Fandíte českému hokeji? Hokejisté prosí o pomoc. Máte sportovní srdce? Hráče můžete podpořit ZDE.

"Pro nás i pro ostatní sporty se nedostávají peníze, veškeré peníze jsou zmrazeny. Teď nás čeká v říjnu kvalifikace na paralympiádu, ale nemáme dostatek financí, abychom mohli pořádně trénovat. Proto vznikl projekt, aby se oslovilo co nejvíce lidí, kteří by mohli přispět," řekl ve videu pro hokej.cz Zdeněk Šafránek, kapitán české reprezentace ve sledge hokeji.

Pomůžete?

Před pár měsíci se do podobné situace dostali i čeští neslyšící hokejisté, kteří se vydali do Buffala, kde se konalo mistrovství světa. Soustředění a letenky si hráči platili ze svého, a jelikož jim na ubytování moc finančních rezerv nezbývalo, požádali na Hithitu o pomoc veřejnost.

Lidé jim pomocnou ruku podali a požadovanou částku 120 000 korun mezi sebou vybrali. Neslyšící hokejisty podpořili také Patrik Eliáš, Jakub Voráček či Dominik Hašek.

Reklama