Hlavní obsah

Obránce Kudělka si zkusí EBEL, bude hrát za Záhřeb

Záhřeb

Hokejový obránce Tomáš Kudělka míří z extraligy na další zahraniční angažmá. Bude oblékat dres chorvatského Medveščaku Záhřeb, který se po čtyřech sezónách v Kontinentální lize vrací do mezinárodní soutěže EBEL. Příchod třicetiletého zadáka potvrdil klub na svém webu.

Foto: Aleš Krecl

Obránce Tomáš Kudělka ještě v dobách, kdy oblékal dres Vítkovic.

Článek

Zlínský rodák a odchovanec Kudělka strávil minulou sezónu v Chomutově. Včetně play off zasáhl do 43 zápasů a připsal si sedm bodů za tři branky a čtyři nahrávky. Extraligu hrál v minulosti rovněž za Vítkovice a Pardubice. V zámoří se pokoušel prosadit do NHL, šance se však nedočkal. Dvě angažmá prožil ve finské nejvyšší soutěži.

"Kudělka je zkušený hráč, který hraje skvěle v obraně, ale umí také zaútočit. Pro naši obranu je velkou posilou a na ledě od nás dostane velký prostor. Chceme ho nasazovat na nejlepší hráče soupeřů," uvedl sportovní ředitel Medveščaku Aaron Fox.

V týmu Záhřebu se jedenáctinásobný reprezentant sejde s ostříleným útočníkem Tomášem Netíkem, který se s vedením klubu dohodl na spolupráci před dvěma týdny.

Reklama