Hlavní obsah

Brňany těší postup ze skupiny Ligy mistrů, hrozí ale citelná ztráta pro start extraligy

Brno

Hokejistům Komety se po čtvrtečním duelu s finským Kuopiem povedl i v dalším domácím zápase skupiny B Ligy mistrů velký obrat. Přestože s norským Stavangerem Brňané prohrávali po dvou třetinách 1:3, nakonec vybojovali dva body za vítězství 4:3 v prodloužení a zajistili si už postup do další fáze soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník brněnské Komety Jan Hruška.

Článek

„Je strašně příjemné, že zůstáváme i po čtyřech zápasech Ligy mistrů neporaženi. Postup nás těší, nebylo by dobré skončit už ve skupině. Kvalitní utkání jsou pro nás velmi příjemným zpestřením. Chceme v soutěži dojít co nejdál," tvrdí střelec druhé branky Komety Jan Hruška.

Brněnský forvard ocenil výkon Stavangeru. „Norský tým se ukázal jako kvalitní soupeř. Bylo to vyrovnané utkání, avšak nám se parádně povedla třetí třetina a v nastaveném čase jsme zase ukázali svoji sílu. Je dobře, že před vstupem do extraligy jsme naladěni na vítěznou vlnu," pochvaluje si.

Trenér Kamil Pokorný připouští, že Kometa plánovala vstoupit do duelu se Stavangerem aktivně. „Jenže opak byl pravdou, navíc jsme zase inkasovali rychlý gól. V prostřední části jsme už byli mnohem živější, avšak chyběl nám potřebný důraz před soupeřovou bránou. Norské mužstvo naopak znovu odskočilo na dva góly. Měli jsme co dohánět, ale naštěstí se nám povedlo dvoubrankové manko zlikvidovat a v prodloužení jsme opět rozhodli. Třetí třetinu jsme odehráli skvěle, ale máme pořád co zlepšovat. Z nepovedených začátků utkání v obou domácích střetnutích Ligy mistrů se musíme před vstupem do extraligy poučit," plánuje Pokorný.

Stínem utkání je zranění brněnského beka Malce po nešetrném zásahu jednoho z protihráčů hokejkou do obličeje. „Je to zřejmě komplikovanější, než se zdálo. Kdyby nestihl začátek extraligy, byla by to pro nás citelná ztráta," obává se kouč Komety.

Reklama

Související témata: