Hlavní obsah

Dresy z rozlučky s Havlátem vynesly nemocnici v Brně 300 000 korun

Brno

Téměř 300 000 korun vynesla dražba dresů z exhibiční hokejové rozlučky Martina Havláta, která se uskutečnila v srpnu v Brně. Peníze dostane Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně na obměnu lůžek, uvedla dnes v tiskové zprávě její mluvčí Petra Veselá. Jedno lůžko stojí i s příslušenstvím kolem 50 000 korun, vymění se jich šest. Nemocnice jich akutně potřebuje vyměnit 30. Nejvíce peněz nabízeli zájemci za dres Jaromíra Jágra, za který dal nový majitel skoro 30 000 korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Havlát s dcerami Nikolkou a Terezkou.

Článek

Dražba trvala od poloviny srpna do 4. září. V nabídce byly i dresy Havláta, Tomáše Hertla, Radko Gudase, Petra Mrázka, Ondřeje Paláta, ale i fotbalového brankáře Petra Čecha, který na sebe při exhibici oblékl brankářské betony a postavil se mezi tyče Havlátova týmu. K dostání byly také dresy hráčů mistrovské Komety Brno, kteří se hvězdnému výběru postavili.

Nejvyšší částka atakovala hranici 30 000 korun za Jágrův dres, přes 21 000 korun se suma vyšplhala u Havlátova dresu, více než 12 000 korun stál dres slovenského obránce Zdena Cháry a přes 10 000 brněnského útočníka Martina Erata. "Vím, jaké jméno má Kometa a hlavně jaké má fanoušky. Takový obrovský úspěch aukce mě ale opravdu překvapil a jsem za to nesmírně rád. Lůžka, která pořídíme, budou ve prospěch nejen pacientů, ale i personálu, který o ně pečuje. Moderní lůžka usnadňují ošetřovatelskou péči především ve snadnější manipulaci s pacientem," řekl ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Nemocnice má přes 900 lůžek. "Z nich 390 potřebuje obměnu, protože jsou starší více než 10 let. Z toho 30 kusů potřebuje výměnu akutně. Nejstarší mají i přes 40 let," doplnila Veselá.

Nemocnice spolupracuje s Kometou delší dobu. Z dřívější charitativní činnosti hokejistů nakoupila rehabilitační pomůcky nebo lůžka.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec