Hlavní obsah

Hezky jim to bruslilo, ale my jsme byli chytřejší, smál se po výhře třinecký Svačina

Třinec

Hokejisté Třince v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů porazili doma švédský HV71 Jönköping 3:0 a na jeho úkor postoupili poprvé v historii mezi nejlepších šestnáct týmů. O všechny tři góly Třince se postaral útok okolo Jiřího Polanského. „Je to historický postup mezi nejlepších šestnáct týmů Evropy a to je skvělé," usmíval se autor první a nakonec i vítězné trefy Vladimír Svačina.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Jönköpingu Max Wärn (vpravo) sráží třineckého obránce Tomáše Linharta v utkání základní skupiny D hokejové Ligy mistrů.

Článek

Po prvním vzájemném zápase jste o švédském protivníkovi mluvili s velkým respektem. Bylo těžké se přizpůsobit jejich rychlosti?

Oni se museli dneska přizpůsobit té naší (smích). První třetinu jsme měli určitě ze hry více my a potom jsme si to výborně ohlídali. Skvělý výkon podal opět Šimi (Šimon Hrubec), který udělal pár fantastických zákroků a od toho se to vítězství odvíjelo. Hokej není jenom o rychlosti. Sice jim to hezky bruslilo, ale my jsme byli chytřejší.

Jak se dostal puk po vaší střele do branky? Vypadalo to, že to brankáři propadlo nějakou škvírkou.

Podle mě, jak dělal zákrok po střele Martina Adamského, tak byl docela vyjetý z branky a už se nestačil přesunout k druhé tyčce a poslal jsem dorážku za něj, kde bylo místa dost. Ten gól nás nastartoval. Cestovali do Třince až v den zápasu, tak jsme na ně chtěli vletět, což se nám perfektně podařilo.

Pomohly vám hodně ty rychlé dva góly v první třetině?

Jednoznačně, věděli jsme, že to zase bude asi o jednom gólu tak, jak to by u nich. Celé utkání jsme tam vedli jedna nula a tušili jsme, že ani tentokrát nepadne moc gólů, proto jsme za stavu dva nula už všichni věřili, že to nepustíme.

Ovšem v první a druhé třetině jste byli dost vylučovaní. To mohlo soupeře vrátit do hry.

Kluci to oslabení hrají neskutečně. Ale stojí je to spoustu sil a ostatní se na led tolik nedostanou, což je možná ještě horší, než když tam jste pořád. Musíme se z toho ponaučit do dalších zápasů, protože na to, jak kvalitní tým máme a jak dobře bruslíme, bychom nemuseli být tolik vylučovaní.

Z čeho fauly pramenily? Tři z pěti trestů byly za hákování.

Bylo to tím, že z naší ligy nejsme moc zvyklí na soupeře, který neodhazuje puky. Jejich beci naznačí, že to pošlou po mantinelu, ale najednou udělají kličku do protipohybu a na to se strašně špatně reaguje. Sice jsme o tom věděli, dívali se na to, jak hrají, ale když hrajete v lize úplně jiný hokej a pak se setkáte s tak konstruktivním týmem, tak přijdou tyhle fauly.

Reklama

Související témata: