Hlavní obsah

Kanada má v nominaci na Karjalu 16 hokejistů z KHL

Calgary

Hokejisté Kanady mají v šestadvacetičlenné nominaci na turnaj Karjala v Bielu a Helsinkách 16 hráčů z Kontinentální ligy. Kouč Willie Desjardins s asistenty Davem Kingem, Scottem Walkerem a Craigem Woodcroftem budou mít k dispozici z Evropy i tři krajánky ze Švýcarska, dva ze Švédska a jednoho z Německa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

V kádru jsou také dva hráči z univerzitních týmů, útočník Christian Thomas hraje nižší AHL a zadák Chris Lee je bez angažmá.

Sedmatřicetiletý Lee v minulých čtyřech sezonách zářil v KHL v dresu Magnitogorsku a v květnu na mistrovství světa v Německu získal stříbro. V přípravném kempu se neúspěšně ucházel o místo v NHL v Los Angeles.

Bez startu v NHL jsou v kádru už jen další zadáci Mat Robinson z CSKA Moskva, Zach Whitecloud z Bemidji State University a útočník Dylan Sikura z Northeastern University.

Naopak největšími zkušenostmi z nejlepší ligy světa se může pochlubit čtyřiatřicetiletý Derek Roy z Linköpingu, který Buffalo, Dallas, Vancouver, St. Louis, Nashville a Edmonton sehrál v NHL 738 utkání a nasbíral 524 bodů. Další útočník René Bourque z Djurgaardenu má na kontě za Chicago, Calgary, Montreal, Anaheim, Columbus a Colorado 725 zápasů a 316 bodů.

Kanadský tým skládá tým pro únorové olympijské hry v Pchjongčchangu. "Těchto 26 hráčů je v širší skupině, která bojuje o olympiádu. Deset z nich s týmem nebylo v srpnu v Rusku, někteří další nyní budou mít volno, aby dostali příležitost ostatní," řekl generální manažer Sean Burke webu kanadské asociace.

Kanada vstoupí do turnaje Karjala ve středu 8. listopadu v Bielu proti Švýcarsku. O dva dny později nastoupí v Helsinkách proti Švédsku a v neděli 12. listopadu změří síly s Finskem.

Kanaďané se v srpnu představili na turnajích v Soči a v Petrohradu. Po Karjale je v prosinci čeká ještě Channel One Cup v Moskvě a Spengler Cup v Davosu.

Nominace Kanady na turnaj Karjala v Bielu a Helsinkách (8.-12. listopadu):
Brankáři:
Ben Scrivens (Ufa/KHL)
Justin Peters (Kolín nad Rýnem/Něm.)
obránci:
Jesse Blacker
Geoff Kinrade (oba Kunlun/KHL)
Simon Després (Slovan Bratislava/KHL)
Chay Genoway (Togliatti/KHL)
Maxim Noreau (Bern/Švýc.)
Mat Robinson (CSKA Moskva/KHL)
Karl Stollery (Dinamo Riga/KHL)
Zach Whitecloud (Bemidji State University/NCAA)
Chris Lee (bez angažmá)
útočníci:
Gilbert Brulé
Wojtek Wolski (oba Kunlun/KHL)
Matt Frattin
Linden Vey (oba Astana/KHL)
Andrew Ebbett
Mason Raymond (oba Bern/Švýc.)
René Bourque (Djurgaarden/Švéd.)
Matt Ellison (Magnitogorsk/KHL)
Quinton Howden (Dinamo Minsk/KHL)
Rob Klinkhammer (Kazaň/KHL)
Brandon Kozun (Jaroslavl/KHL)
Eric O’Dell (Soči/KHL)
Derek Roy (Linköping/Švéd.)
Dylan Sikura (Northeastern University/NCAA)
Christian Thomas (Wilkes-Barre/Scranton/AHL)

Reklama

Související témata: