Hlavní obsah

Tygři mačkali obhájce, ale v koncovce se zase trápili. Přitom dřeme jako blázni, štve Šmída

Liberec

Vidina čtvrtfinále Ligy mistrů se libereckým hokejistům po úterním domácím duelu o něco vzdálila. S obhájcem titulu Frölundou sice sehráli vyrovnanou partii, jenže po gólu talentovaného beka Rasmuse Dahlina z 54. minuty budou za týden v Göteborgu dohánět po prohře 2:3 jednogólový deficit.

Foto: Vít Černý, ČTK

Do potyčky před brankou Frölundy se během osmifinále Ligy mistrů zapojili liberečtí hráči (zleva) Lukáš Jašek, Adam Jánošík a Ladislav Šmíd a hráči Frölundy Kristoffer Gunnarsson (číslo 6) a Simon Hjalmarsson (číslo 59).

Článek

„Vyrovnali jsme se jim bruslařsky i systémově, ale dali málo branek," mrzelo útočníka Martina Bakoše, jenž si v utkání připsal gól a asistenci. „Byla to klasika posledních zápasů. Proti jednomu z nejlepších evropských týmů současnosti jsme odehráli hodně solidní utkání, ale z vyložených šancí prostě nedali góly," přitakal obránce Ladislav Šmíd.

„Víme, jaký máme problém. Trenér Filip Pešán nám to cpe do hlavy na každém videu. Dřeme jako blázni, nikdo nic nevypustí, blokujeme střely, ale v koncovce hoříme," povzdechl si bývalý zadák Edmontonu a Calgary.

Bitvu pod Ještědem rozsekl šest minut před koncem Dahlin, jenž dravým průnikem v přesilovce protlačil puk za Romana Willa a zařídil šampiónům posledních dvou ročníků Ligy mistrů těsnou výhru 3:2. „Byl to těžký zápas. Liberec mě nepřekvapil. Věděli jsme, že má dobrý tým," řekl 17letý bek, jenž ukázal pod Ještědem svoje kvality a potvrdil, že je v příštím roce žhavým adeptem na jedničku draftu NHL.

Šmíd: Potřebujeme vstřelit i ošklivé góly

„Byl neskutečný. Má přehled a myslí úplně jinak než ostatní hráči. Je velmi šikovný, radost na něj koukat," přiznal Šmíd, který věří, že jeho tým ještě neřekl v letošní Lize mistrů poslední slovo.

„I po prohře máme určitě šanci zabojovat v odvetě o postup, ale teď se musíme dívat na páteční zápas s Třincem," upozornil liberecký bek na tíživou situaci, v níž se český vicemistr v extralize nachází.

„V tabulce jsme vzadu, ale každý den na ni nekoukám, protože bych měl depresi. Chceme do play off a každý zápas bude teď pro nás za šest bodů. Je potřeba víc střílet a tlačit se do brány, kde to bolí, ale musíme to ustát a dát nějaké ošklivé góly. My starší to musíme vzít na sebe a zlomit to," burcuje jednatřicetiletý zadák.

Reklama

Související témata: