Hlavní obsah

Pokus o vraždu! zuří po brutálním faulu ve Švédsku. Následoval směšný trest

Nepěknou tečku měl úterní odvetný osmifinálový duel hokejové Ligy mistrů mezi Brynäs IF a Mannheimem. Thomas Larkin z týmu hostí v závěrečných momentech zápasu neunesl prohru 1:2 a tím i vyřazení. Se soutěží se rozloučil bezohledným faulem na Daniela Pailleho a následnou bitkou s dalším z hráčů švédského celku.

Brutální faul v Lize mistrů

 
Článek

Italo-Američan, jehož před lety v NHL draftoval Columbus a hrával i KHL za Medveščak Záhřeb, s hokejkou nahoře nemilosrdně srazil nic netušícího soupeře bez puku. Vzápětí si podal i jeho spoluhráče, který šel zraněného pomstít. Kanaďan Paille zůstal po Larkinově zákroku ležet na ledě a musel být převezen do nemocnice. Bližší informace o jeho zdravotním stavu zatím nebyly zveřejněny.

„To byl pokus o vraždu," zlobil se v interview pro švédský list Aftonbladet sportovní šéf čtvrtfinálového soupeře Třince Stefan Bengtzén. „Za to by měl vyfasovat trest nejméně na pětadvacet až třicet zápasů," přidal se kouč Leif Strömberg.

Výsledný postih je však podstatně nižší. Jen jako divák může Larkin sledovat čtyři příští utkání v Lize mistrů, za nesportovní chování dostali stop na jeden zápas rovněž trenér Mannheimu Sean Simpson a obránce Nikolai Goc.

Reklama