Hlavní obsah

Blesková záchrana! Hráč měl zapadlý jazyk, pomohl rozhodčí, líčí kouč

Frýdlant

Nepříjemná chvíle. Ale se šťastným koncem. Mládežnické hokejové utkání Frýdlant - Benátky nad Jizerou se nijak svým průběhem neodlišovalo od ostatních. Ale jen do dramatického momentu, kdy jeden z hostujících hráčů zůstal ležet na ledě se zapadlým jazykem. S pomocí bleskově přispěchal rozhodčí Michal Heinzl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

„Nezdálo se to v první chvíli tak vážné. Než si to stačíte uvědomit, utečou sekundy. Na ledě ale bleskově reagoval rozhodčí a s ním i jeho kolega. Oba pomohli," líčí dramatické momenty kouč benáteckého týmu hokejistů do 16 let Martin Novák.

Sudí neváhal a rychle vytáhl zapadlý jazyk obránci, který se chvíli před tím srazil s útočníkem soupeře. „Bylo to po odehrání puku, nevypadalo to zdálky zle, ale byl vyplej, nedýchal. Rychlá pomoc byla třeba. Moc děkujeme," říká Novák, který toho na ledě už toho zažil hodně, působil v Německu či ve Švýcarsku. „Tohle se mi ale ještě nestalo," připomíná.

Po pár desítkách sekund byl hráč schopen opustit ledovou plochu, v utkání regionální ligy pochopitelně nepokračoval. „Radši ani neuvádíme jeho jméno. Už kvůli blízkým. Mají ho už v péči doma," pokračuje trenér benáteckých mládežníků. „I v nižších soutěžích je někdy takového zákroku třeba. Myslím, že je to hodné ocenění," dodává k činu rozhodčího trenér, pro kterého v tomhle zápase nebylo zase až tak důležité, že jeho svěřenci vyhráli 7:1.

Reklama

Související témata:
Frýdlant
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec