Hlavní obsah

Enge asi nedovoleně trénoval na trati rallye a havaroval

PRAHA

Tomáš Enge může s největší pravděpodobností zapomenout na účast na červencové Bohemia rallye, čtvrtém dílu domácího mistrovství v automobilových soutěžích. Minulé úterý totiž havaroval s civilním vozem Subaru na trati jedné z rychlostních zkoušek, což nabádá k podezření, že tam nedovoleně trénoval, a porušil tak pravidla soutěže.

Foto: Právo

Tomáš Enge

Článek

Ředitel rallye Zdeněk Běla potvrdil, že pokud liberecký jezdec pošle přihlášku na závod, bude z rallye stejně jako před rokem za stejný přečin Jan Kopecký vyloučen.

Enge, který se automobilovým soutěžím začal věnovat až v této sezóně, nezvládl pravotočivou zatáčku v obci Stanový na Jablonecku a převrátil své Subaru Impreza na bok. Celý incident řešila i místní policie, která Engemu na místě udělila pokutu 2500 korun.

Přítomnost alkoholu v krvi u jediného českého účastníka mistrovství světa formule jedna zjištěna nebyla. "Škoda na voze sice nebyla vyčíslena, ale byla značná," řekla tisková mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová.

"Také jsme se tuto informaci dověděli, proto jsem volal na policii, která nám to potvrdila," přiznal Běla. V souvislosti s Engem se prý jednalo již o druhý 'tip' na nepovolené testování. "Již dříve jsem zaslechl, že havaroval někde jinde na trati, to se ale nepotvrdilo," přiznal ředitel soutěže.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice