Hlavní obsah

Hokejová finta ožila! Mladík mazaně zostudil brankáře

Hamilton

Hokejový um má v genech. Osmnáctiletý kanadský talent Matthew Strome, jehož dva starší bratři Ryan a Dylan už okusili NHL, v juniorské soutěži Ontario Hockey League (OHL) předvedl fintu, kterou proslavil na mistrovství světa před šesti lety v Bratislavě finský šikula Mikael Granlund.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

Ryan Strome (18) z Edmontonu slaví se spoluhráči svůj gól - ilustrační foto.

Článek

Jméno Strome získává v zámoří stále větší zvuk. Čtyřiadvacetiletý Ryan je pevnou součástí sestavy Edmontonu, dvacetiletý Dylan, trojka draftu z roku 2015, je momentálně druhý nejproduktivnější hráč farmářské soutěže American Hockey League (AHL) a nejmladší z bratrského tria, osmnáctiletý Matthew, zase udivuje svými góly v juniorce.

Naposledy se útočník Hamiltonu Bulldogs blýskl parádou, kterou na MS v Bratislavě ukázal Fin Mikael Granlund. V utkání proti Ottawě 67´s si Strome za bránou vzal puk na čepel a pověsil ho pod horní tyčku.

Touto trefou zvyšoval na 5:2. Hamilton nakonec přidal ještě jeden gól a zvítězil 6:2. Strome si zatím drží průměr více než bod na utkání. V 23 střetnutích zaznamenal 24 bodů (13+11). Jeho výkony neunikly pozornosti ani klubům z NHL. Na posledním draftu si ho ze 106. pozice zamluvili Letci z Philadelphie.

Reklama

Související témata: