Hlavní obsah

Hradec Králové - Kanada 3:5Hradec Králové na úvod Spenglerova poháru prohrál bitvu s Kanadou

Aktualizováno

Vstup do prestižního turnaje českému zástupci nevyšel. Hokejisté Hradce Králové prohráli na úvod 91. ročníku tradičního Spenglerova poháru s týmem Kanady 3:5. Mountfield sice vedl 1:0, ale pak už jen dotahoval. Další zápas čeká Východočechy hned ve středu s domácím Davosem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Hradec Králové - KanadaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Svěřencům trenéra Václava Sýkory se proti soupeři českých hokejistů v základní skupině únorových olympijských her v Pchjongčchangu nepodařilo oplatit porážku ze čtvrtfinále 1:5 z loňského ročníku, kdy se Hradec na prestižním turnaji představili poprvé.

V úvodu pochytal gólman Rybár několik šancí Kanady. V polovině první třetiny se sice Mountfield neprosadil při McIntyreově trestu, ale necelou půl minutu po skončení přesilovky se už radoval. Z mezikruží se trefil nad Brustovu vyrážečku Vopelka.

Za dvě minuty bylo vyrovnáno. Střela Bartleyho od modré čáry se odrazila od zadního mantinelu a hradecký gólman si puk nešťastně srazil do branky. Kanada ještě v úvodním dějství stav otočila. Po rychlé kombinaci se ocitl sám před Rybárem Hamilton a 39 vteřin před pauzou upravil na 2:1.

Džerinš vykřesal naději

Slovenský gólman ve druhém dějství nejdříve zlikvidoval Thomasovu šanci, pak se Hradec ubránil i při trestu obránce Cibulskise, který si potom ve 28. minutě najel před branku na Bednářovu přihrávku a vyrovnal. Jenže za 113 sekund při Pláňkově trestu vrátil Kanadě vedení Raymond, který tečoval střelu Noreaua.

Hradci se nepodařilo dosáhnout na opětovné vyrovnání při šancích Smoleňáka, Šimánka ani Vopelky a v 54. minutě pojistil vedení Kanady v oslabení McIntyre. Naději pro Sýkorův tým ještě vykřesal necelé dvě minuty před koncem Džerinš, ale výsledek pečetil při power play do prázdné branky Parenteau.

V úvodním utkání turnaje porazil další soupeř Česka v základní skupině na olympiádě Švýcarsko účastníka KHL Dinamo Riga vysoko 6:1.

Spenglerův pohár v Davosu:
Skupina Cattini:
Mountfield Hradec Králové - Kanada 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Vopelka (F. Pavlík, Kukumberg), 28. Cibulskis (Jaroslav Bednář), 59. Džerinš (Cingel) - 15. Bartley, 20. C. Hamilton (Davies, Lapierre), 30. Raymond (Noreau, D'Agostini), 54. McIntyre, 60. Parenteau (McIntyre). Rozhodčí: Lemelin (USA), Stricker - Flury (oba Švýc.), Kovacs (Maď.). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6300.
Sestava Hradce Králové: Rybár - Graňák, Gregorc, Zámorský, Cibulskis, Pláněk, Vydarený, Gernát - M. Látal, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Džerinš, Smoleňák - Köhler, Dragoun, Šimánek - Cingel, Kukumberg, Vopelka - F. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Skupina Torriani:
Švýcarsko - Dinamo Riga 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)
Branky: 2. E. Blum, 4. Diaz, 13. Brunner, 31. Schlumpf, 50. Fazzini, 58. Martschini - 30. Indrašis.

Reklama

Související témata: