Hlavní obsah

Växjö - Liberec 6:1Rozhodla už první třetina. Liberec úspěch na soupeřově ledě nezopakoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pettersson 1 : 0
7. Lundberg 2 : 0
16. Fröberg 3 : 0
22. Kiiskinen 4 : 0
40. Jelínek 4 : 1
53. Netterberg 5 : 1
59. Pettersson 6 : 1
Záznam online reportáže

Växjö

Hokejisté Liberce prohráli v semifinále Ligy mistrů na ledě Växjö 1:6 a po domácí remíze 1:1 se se soutěží loučí. Lídr švédské ligy se utká o triumf v úterý 6. února v domácím prostředí s finským celkem JYP Jyväskylä, který vyřadil Třinec. Växjö rozhodlo o postupu už v první třetině, kterou ovládlo 3:0.

Foto: Mikael Fritzon, ČTK/AP

Liberecký Petr Jelínek po vstřelení branky v semifinále LM na ledě Växjö.

Článek

Liberec nenavázal na úspěchy z předešlých dvou kol play off, kdy dokázal navzdory úvodní domácí porážce postoupit. Zvládl to v osmifinále proti vítězi minulých dvou ročníků Frölundě i ve čtvrtfinále s Curychem.

Přesto je pro Bílé Tygry, kteří se zúčastnili všech čtyř ročníků obnovené Ligy mistrů, semifinálová účast v této sezoně historickým úspěchem.

Växjö, které v základní skupině Liberec dvakrát porazilo (4:3 v prodloužení a 6:3), se dostalo do vedení v šesté minutě. Při Šmídově vyloučení překonal Januse pohotovou střelou z pravého kruhu Pettersson. Po chybě v defenzivě Bílých Tygrů hned za 96 vteřin zvýšil po Shinniminově přihrávce do prázdné branky Lundberg.

Ve 13. minutě Reddox trefil horní tyč a za tři minuty už domácí zvýšili. Jašek nedokázal odvrátit puk a po Netterbergově přihrávce doklepl puk za Januse Fröberg. V závěru úvodního dějství Liberec nevyužil přesilovku při Kiiskinenově trestu a pak neproměnil šanci Pyrochta.

Po 100 vteřinách druhého dějství Växjö definitivně rozhodlo. Pesonen našel mezi kruhy opět nepokrytého Kiiskinena a švédský celek zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Liberec se potom ubránil při Pyrochtově vyloučení, Janus zlikvidoval i Röndbjergovu šanci a při Welchově trestu snížil tečí Krenželokovy střely Jelínek.

V 45. minutě chyboval v rozehrávce brankář Fasth, ale Lakatoš po Ordošově přihrávce nestihl ještě více zkorigovat stav. V 53. minutě pojistil náskok Växjö Netterberg. Potom nevyužil další šanci Lakatoš a výsledek dovršil 105 vteřin před koncem přesnou střelou z mezikruží Pettersson.

Semifinále hokejové Ligy mistrů - odveta:
Växjö Lakers - Bílí Tygři Liberec 6:1 (3:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. E. Pettersson (Martinsson, J. Pesonen), 7. M. Lundberg (Shinnimin, Calof), 16. Fröberg (Netterberg, Welch), 22. Kiiskinen (J. Pesonen, J. Persson), 53. Netterberg, 59. E. Pettersson (Kiiskinen, Welch) - 40. P. Jelínek (L. Krenželok, Ševc). Rozhodčí: Schrader, Piechaczek (oba Něm.) - Lundgren, Pihlblad (oba Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 4711. První zápas: 1:1, postoupilo Växjö.
Växjö: Fasth - J. Persson, Rahimi, Martinsson, A. Lundberg, Högberg, Welch, Bohm - Calof, M. Lundberg, Shinnimin - J. Pesonen, E. Pettersson, Kiiskinen - Netterberg, Fröberg, Röndbjerg - Brodecki, Josefsson, Reddox - Carnbäck. Trenéři: Hallam, Hellgren a J. Jönsson.
Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Husa, Derner, Jan Bednář - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Jašek, Ordoš - Z. Král, Bližňák, Psota - Hrabík, Vantuch, D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko