Hlavní obsah

V Pori uspořádají benefici pro ochrnutého hokejistu Otevřela

Finský hokejový klub Ässät Pori přichystal benefici pro svého bývalého útočníka Jaroslava Otevřela, který se v jeho dresu v roce 1996 zranil a ochrnul. Slavnostní akce se uskuteční v pátek 9. února, kdy se Ässät utká ve finské lize s TPS Turku. Otevřel bude benefici přítomen.

Foto: www.blues.fi

Ilustrační snímek.

Článek

"Moc se těším, že v Pori zase všechny uvidím. Je to dlouho, co jsem tam byl naposledy. Návrat bude silným zážitkem," uvedl Otevřel pro web Ässätu.

Někdejšímu útočníkovi Zlína, který odehrál 16 zápasů v NHL za San Jose, změnilo život utkání finské ligy 11. února 1996. Po nešťastném střetu s ruským útočníkem Jyväskylä Vitalijem Karamnovem si poranil krční páteř a poškodil míchu.

"Byl jsem u toho, když se to Jarovi stalo. Jako kapitán týmu. I teď, po tak dlouhé době, je velmi těžké vracet se k té nešťastné události. Jsem hrozně rád, že se Jaro objeví mezi námi. Bude to emotivní," uvedl sportovní ředitel Ässätu Jariho Korpisala.

Otevřel hrál za finský klub od roku 1994. V jeho dresu absolvoval 100 ligových zápasů, v nichž si připsal 24 gólů a 48 asistencí. V roce 1995 s ním získal ligový bronz.

Reklama