Hlavní obsah

Problém u hokejistů Slovenska. Na olympiádu nepojede asistent trenéra

Praha/Bratislava

Hokejisté Slovenska řeší nečekaný problém. Na ZOH do jihokorejského Pchjongčchangu neodcestuje asistent hlavního trenéra Vladimír Országh. A důvod? Čtyřicetiletého kouče nepustí Bánská Bystrica, tedy tým, který vede. Slovenská liga totiž nemá během olympiády přestávku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenští hokejisté oslavují vstřelený gól - ilustrační foto.

Článek

"Na jedné straně je to zklamání, ale na druhé straně chápu, že klub dělá všechno proto, aby se nám vydařil závěr sezóny a šli jsme do play off z nejlepší možné pozice. Akceptuji to, jsem s tím smířený a doufám, že se ještě někdy na olympiádu dostanu," uvedl Országh pro TV Markíza.

Vedení Banské Bystrice, aktuálně nejlepšího mužstva soutěže, do národního týmu uvolnilo trojici hráčů, které hlavní kouč slovenských hokejistů Craig Ramsay nominoval. Bez hlavního trenéra ale v průběhu olympiády být nechce.

"Chtěli jsme situaci vyřešit, ale náš záměr se nám nepodařilo zrealizovat, proto jsme trenéra Országha neuvolnili. Nahradit ho bylo pro nás krajním řešením," uvedl ředitel klubu Michal Longauer s tím, že i absence útočníků Miloše Bubely, Patrika Lampera a Tomáše Surového bude pro klub problémem.

V nominaci Slovenska na OH je deset hráčů z domácí ligy. Bez svých opor se budou muset obejít i Trenčín, Košice, Nitra a Liptovský Mikuláš.

Ovlivní absence Vladimíra Országha na střídačce hokejistů Slovenska výkon týmu?
Ano
14,1 %
Ne
85,9 %
Celkem hlasovalo 3337 čtenářů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko