Hlavní obsah

Zápasy hokejového MS budou rozhodovat i Jeřábek, Hribik a Lhotský

Kodaň

Trojice českých sudích se bude podílet na rozhodování zápasů letošního mistrovství světa v hokeji, které se odehraje od 4. do 20. května v Kodani a Herningu. V Dánsku se jako hlavní rozhodčí představí Jan Hribik a Antonín Jeřábek, mezi čárovými sudími nechybí Miroslav Lhotský. Celkem 32 vyvolených ze seznamu 64 jmen dnes zveřejnila Mezinárodní hokejová federace (IIHF).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Kompletní české trio rozhodovalo už na loňském MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem, tehdy je doplňoval ještě čárový sudí Libor Suchánek. Pětatřicetiletý Jeřábek byl jedním z dvojice hlavních rozhodčích ve finálovém duelu mezi Švédskem a Kanadou.

Jeřábek tak řídil již třetí zápas o zlato na světových šampionátech. Delegovaný na finále byl již v letech 2012 a 2013, turnajů MS se zúčastnil vedle loňska také v letech 2011 až 2014 a 2016. Hribik loni debutoval. Lhotský se vydá na čtvrté MS za sebou, v roce 2015 v Praze se představil ve finále.

Rekordních pět českých rozhodčích bylo v roce 2015 na domácím turnaji v Praze a Ostravě. Celkem jsou mezi 32 nominovanými sudími zástupci 13 zemí, po čtyřech nominovaných mají Kanada, Finsko, Rusko a Spojené státy americké. Zástupcem pořádajícího Dánska bude na čáře Rene Jensen. Celkem 20 rozhodčích se představilo na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Zkušenější než Jeřábek, který pojede na sedmé MS, jsou jen Rus Konstantin Olenin s osmi účastmi a Švýcar Tobias Wehrli, jehož čeká účast již na devátém šampionátu

Nominace rozhodčích na MS v Kodani a Herningu (4.-20. května):
Hlavní rozhodčí:
Jan Hribik, Antonín Jeřábek (oba ČR), Mikko Kaukokari, Aleksi Rantala (oba Fin.), Oliver Gouin, Brett Iverson (oba Kan.), Roman Gofman, Konstantin Olenin (oba Rus.), Linus Öhlund, Mikael Sjöqvist (oba Švéd.), Timothy Mayer, Stephen Reneau (oba USA), Jozef Kubuš (SR), Mark Lemelin (Rak.), Gordon Schukies (Něm.), Tobias Wehrli (Švýc.).
Čároví rozhodčí:
Miroslav Lhotský (ČR), Hannu Sormunen, Sakari Suominen (oba Fin.), Dustin McCrank, Nathan Vanoosten (oba Kan.), Gleb Lazarev, Alexandr Otmachov (oba Rus.), Jake Davis, Brian Oliver (oba USA), Nicolas Fluri (Švýc.), Dmitrij Goljak (Běl.), Rene Jensen (Dán.), Jon Kilian (Nor.), Lukas Kohlmüller (Něm.), Andreas Malmqvist (Švéd.), Peter Šefčík (SR).

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko