Hlavní obsah

Kam se hrabou hvězdy NHL či KHL! Ocelář ze čtvrté lajny je předčil

Byl to počin, který nešlo přehlédnout. I za mořem si všimli a náležitě ocenili kousek, který se povedl mladému Oceláři. David Cienciala při vítězství Třince 8:1 nad Pardubicemi zaznamenal sedm asistencí a byl podle televizní stanice ESPN vyhlášen světovým hokejistou týdne.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník David Cienciala z Třince.

Článek

Při výběru se dvaadvacetiletý třinecký útočník ocitl mezi zajímavými jmény. Mezi adepty na titul hráče týdne se ocitli borci z nižších zámořských soutěží, mládežníci, ale i esa. Je to prostě anketa pro celý hokejový svět.

Kandidátem na ocenění tak byla i brankářská hvězda Jokeritu Karri Rämö. Ten se postaral o mimořádnost v podobě 81 zákroků v nejdelším utkání KHL, v němž finský celek vyhrál 2:1 nad CSKA po 142 minutách a devíti sekundách.

Connor McDavid s Edmontonem už nemůže pomýšlet na boje o Stanley Cup, ale individuální kvality mu rozhodně upřít nelze. Do ankety byl vybrán poté, co ve čtyřech zápasech připsal deset bodů, z toho pět za góly. V dresu týmu, kterému se příliš nevede, to byl úctyhodný počin, ale na Ciencialu to nestačilo.

V jeho prospěch hovořil zjevně i fakt, že se mu ojedinělý kousek zdařil coby hráči čtvrté lajny. V jednom zápase play off si připsal tolik asistencí, kolik jich má na kontě za celou základní fázi extraligy.

Dvaadvacetiletý útočník věnoval vydařený kousek otci, bývalému hokejistovi a trenérovi, který zemřel před pěti lety ve věku 46 let.

Reklama

Související témata: