Hlavní obsah

Útočník Jašek z Liberce dohraje sezonu na farmě Vancouveru

Utica

Český hokejový útočník Lukáš Jašek dohraje po vyřazení Liberce ve čtvrtfinále extraligy sezonu na farmě Vancouveru v nižší zámořské soutěži AHL. S týmem Utica Comets uzavřel amatérský zkušební kontrakt. Canucks draftovali dvacetiletého odchovance Třince v roce 2016 v šestém kole na 164. pozici.

Foto: Josef Pešout, Právo

Lukáš Jašek

Článek

"Pro Lukáše je to velká příležitost, jak na sebe upozornit a přesvědčit vedení klubu, aby mu byla nabídnuta smlouva," řekl serveru hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která Jaška zastupuje. Hráč by mohl stihnout posledních šest utkání Comets v základní části, účast v play off má záložní tým Vancouveru má jistou.

Jašek přišel do Liberce před touto sezonou z Třince, kde mu skončila smlouva. Za Bílé Tygry v extralize v 58 zápasech včetně play off zaznamenal 19 bodů za osm branek a 11 asistencí. Ve čtyřech duelech nastoupil i za prvoligové Benátky nad Jizerou a vstřelil v nich jeden gól a na tři přihrál. V Lize mistrů nasbíral ve 12 zápasech sedm bodů za dvě trefy a pět asistencí.

"Od Canucks jsme dostali informaci, že jsou spokojeni s tím, jak se Lukáš prezentoval. Klub teď chce vidět Jaška v zámořské soutěži. Dohoda platí po zbytek sezony, uvidíme, jestli pak Vancouver přijde s nabídkou kontraktu," uvedl Sivek.

V extralize má Jašek na kontě celkem 132 utkání a 25 bodů za 10 branek a 15 přihrávek. Při působení v Třinci hrál i za prvoligový Havířov a Frýdek-Místek. V sezoně 2013/14 sbíral zkušenosti v juniorském týmu švédského Södetälje.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec