Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplní Svoboda a Skuhravý

PRAHA

Znojemský útočník Jaroslav Svoboda a Václav Skuhravý z Karlových Varů doplní podle České televize hokejovou reprezentaci pro přípravný zápas se Švédskem a následný turnaj Karjala, druhý díl seriálu Euro Hockey Tour. Kouč Alois Hadamczik je povolal s ohledem na fakt, že se mu po Václavu Nedorostovi omluvil i Petr Ton a Miloslav Gureň.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový útočník Sparty Petr Ton.

Článek

Českobudějovický Nedorost se omluvil kvůli problémům s operovaným kolenem, Tonovi z pražské Sparty ve startu v národním týmu zabránily zdravotní problémy. "Pořád má problémy s rukou, kterou měl loni operovanou," uvedl Hadamczik pro internetový server hokej.cz. Opět tak sešlo z plánované spolupráce nejlepšího střelce uplynulé sezony v domácí soutěži s jeho bývalým kolegou Janem Markem.

Záhadná je situace kolem obránce ruského Novosibirsku Gureně. "Lidi ze svazu s ním mluvili a on říkal, že přijede. A pár hodin nato volal jeho agent Crha s tím, že změnil názor. To nechápu," divil se reprezentační kouč.

Již v průběhu dne Hadamczik uvedl, že vzhledem k tomu, že do původní nominace zařadil navíc dva útočníky a jednoho beka, do obrany již nikoho povolávat nebude. Poté nebyl telefonicky k zastižení, ČT však oznámila, že se nakonec rozhodl povolat Svobodu se Skuhravým. Juniorský mistr světa Svoboda se tak stane šestým nováčkem ve výběru, který se v neděli odpoledne sejde v Praze.

Stávající počet tří omluvenek však nemusí být konečný. Prakticky všechny hráče čeká ještě jeden soutěžní zápas ve svých klubech a například pardubický Petr Sýkora má problémy se zády a měl by proto chybět trenéru Miloši Říhovi v pátečním utkání Moelleru v Karlových Varech.

Reklama