Hlavní obsah

Varaďa: Přiškrtil jsem si nohu izolačkou a ztratil v ní cit

Kuriózní zranění prodělal český útočník Davosu Václav Varaďa. V Ambri před rozbruslením si utahoval chrániče a příliš si stáhl nohu izolační pásku. Do zápasu ani nenastoupil a tři týdny se léčil. Nyní je vše v pořádku a mohl se připojit k reprezentaci. Jak říká v rozhovoru pro deník Právo, je nyní Varaďa opatrnější. "Celkově na sebe po těch zraněních už dávám větší pozor."

Foto: ČTK/AP

Václav Varaďa ještě v dresu Buffala.

Článek

V sobotu jste v dresu hokejistů Davosu nastoupil po třítýdenní pauze. Co vám přesně bylo?

Měl jsem problémy s pravou nohou, ztratil jsem v ní od kolena dolů cit a vůbec jsem nevěděl, co s ní je. Prý to bylo zaviněné staženým nervem.

Až po sobotním zápase jste se tedy rozhodl, že dorazíte na reprezentační sraz?

Přesně tak, mluvil jsem s trenérem reprezentace Hadamczikem už před utkáním a říkal jsem mu, že naskočím do hry a po zápase mu dám vědět, jak to dopadlo. Kdyby to nebylo dobré, tak bych mu určitě řekl, že nemá smysl, abych na Karjalu cup vůbec jezdil.

Ale do Prahy jste dorazil, takže to asi dobré bylo.

V první třetině jsem se trošku hádal s hokejkou a pukem... Ale noha byla dobrá.

V klubu na vás nenaléhali, abyste zranění doléčil?

Ne, trenér byl rád, že budu hrát, protože teď je desetidenní pauza. Jenom říkal, že kdyby mě to pobolívalo, mám to šetřit a nehrát se sebezapřením.

Jak k takovému neobvyklému zranění mohlo dojít?

Asi to bylo tím, že jsem si přiškrtil nohu izolací...

Vzpomínáte si na moment, kdy se to stalo?

V Ambri před rozbruslením jsem si utahoval chrániče. Vjel sem na led a pokaždé, když jsem zatočil, spadl jsem. Nejdřív jsem myslel, že to je bruslí, tak jsem si ji nechal nabrousit, ale vrátil jsem se zpátky a zase jsem spadl. Tak jsem do zápasu ani nenastoupil a tři týdny jsem s tím laboroval...

To asi člověka vyděsí, když najednou ztratí cit v noze.

Bylo to, jako když jste u zubaře, on vám to umrtví a vy máte ztuhlou tvář. Takhle jsem se cítil.

Takže teď si dáváte izolačku volněji...

Určitě, mám to nakázané. (úsměv) Celkově na sebe po těch zraněních už dávám větší pozor, počínaje rozcvičkou.

V okolí Davosu jsou ideální podmínky pro lyžování, ale vy asi i kvůli vašim předchozím problémům s kolenem na sjezdovky moc nevyrážíte. Nebo ano?

Právě, že sponzorem klubu je lyžařský areál a lyžování máme povoleno nejpozději dva dny před zápasem. Ale pro mě to opravdu asi nebude, jedině tak na saních. (smích)

Už jste si v Davosu zvykl?

Je to tam nádherné, příroda uprostřed Alp... I švýcarský hokej je na dobré úrovni, placené je to také slušně. Je mi 30 let, uvidím po této sezóně, co dál.

Reklama