Hlavní obsah

HOKEJ ON-LINE: Česko vs. Švédsko

PRAHA

Sedmkrát po sobě čeští hokejisté během posledních osmnácti měsíců prohráli se Švédy a utnout černou sérii touží při přátelském utkání v Plzni, ačkoli nebudou v nejsilnější sestavě a hned šest hráčů absolvuje mezistátní debut. Do hry se zapojí čtyři kompletní formace, volno dostali nejzkušenější útočníci Hlinka i Varaďa, stejně jako dva aktuální marodi Sýkora s Markem.

Článek

Marek dokonce vynechal i celou pondělní přípravu. "U obou počkáme s rozhodnutím do středy. Sýkorova záda se lepší, normálně trénuje, jenže podle lékaře je podvědomě šetří. Marek se zatím v posteli pere s virózou a teploty mu klesly, ještě ale není ve stavu, aby šel na led," vysvětluje trenér Alois Hadamczik.

Pod jeho vedením reprezentace Švédsko dosud nezdolala. "Stojí proti nám soupeř, který na nás v poslední době umí zahrát, ale komplex z něj nemáme a každá série přece jednou musí skončit. Nesmíme mu ale nabízet laciné přesilovky, vždyť naposledy nám z nich dal 4 góly. Bude důležité, zda dokážeme proti Švédům zahrát disciplinovaně v obraně. Umějí totiž perfektně využít, když otevřete hru, a přesně vyhovuje jejich stylu, když se pak musíte nutit dopředu. Předpokládám, že rozhodovat bude proměňování šancí," říká český kouč.

V Plzni bude chytat Málek

V Plzni nechá chytat domácího Málka. "Věřím, že mu vedle poctivé defenzívní práce celého mužstva pomůže i podpora publika," míní Hadamczik, jenž měl až na zmíněného Marka včera k dispozici už všechny krajánky, kteří nestíhali nedělní trénink, přičemž jako poslední dorazil po 16. hodině brankář Čechmánek. Zatímco dopoledne byl národní tým rozdělen ještě do dvou skupin a piloval především souhru jednotlivých formací, podvečerní téměř hodinovou přípravu na ledě už absolvovali hráči pohromadě se zaměřením na obrannou i útočnou fázi. "Líbil se mi přístup hráčů, tréninky měly správný náboj a energii," tvrdí kouč.

Nejlepšího střelce švédské ligy, debutujícího Brendla, kouč zařadil na křídlo modrého útoku k lídru kanadského bodování finské ligy J. Strakovi a věří, že společně ukáží ofenzivní sílu. "Minule na turnaji v Liberci jsme dávali málo gólů, musíme zlepšit důraz v zakončení," tvrdí Hadamczik a nebojí se ani nezkušenosti v zadních řadách, kde první start za národní tým čeká Platila, Hrabala i Čuttu. "Bude to pro ně ostrý test a nemohou jinak než se s tím poprat."

Hadamczik odmítá, že by ze dvou domácích zápasů se Švédy, které národní tým v tomto týdnu čekají, byl důležitější ten čtvrteční v Praze, který se už započítává do turnaje Karjala. "Nemůžeme to přece brát tak, že v plzeňském utkání o nic nejde, minimálně je ve hře čest českého hokeje. Od každého proto chci vidět maximální výkon, vždyť hraje nejen za svou zemi, ale i sám za sebe a navíc i pod dojmem toho zápasu zúžím nominaci pro turnaj," líčí kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články