Hlavní obsah

Série výher nad Čechy se nezastavila, konstatuje švédský tisk

STOCKHOLM

Čeští hokejisté naposledy porazili Švédsko v semifinále mistrovství světa v roce 2005, ale poté začala série švédských vítězství, která stále trvá, konstatuje spokojeně ve svém referátu o úterním přípravném utkání v "pivním městě" Plzni švédská tisková agentura TT. Češi prohráli s úřadujícími olympijskými vítězi a mistry světa již poosmé za sebou.

Článek

Tři nováčci v týmu Tre Kronor Ersberg, Lindgren a Jonsson si nakonec mohli vydechnout. Jejich reprezentační premiéra však dlouho na spokojenost nevypadala, dodává TT v článku, který ve středu převzal všechen švédský tisk.

Po většinu zápasu se Švédové podle agentury jen "honili za vyrovnáním" a ani to si nemohli pořádně užít. Když na konci první třetiny srovnali na 1:1, hned na začátku druhé části hry vydržel nerozhodný stav při bleskovém vyloučení Hedströma jen necelou minutu. Ani skóre 2:2 pak na ukazateli dlouho nepobylo; nový protiútok, nový český gól. Až závěrečná třetina tento obraz změnila, shrnuje TT.

Agentura připomíná, že při vcelku překvapivém švédském vítězství byli v českém výběru také tři legionáři, kteří momentálně působí v klubech nejvyšší švédské soutěže - brankář Linköpingu Roman Čechmánek a z týmu Mory pak Miroslav Blaťák a Pavel Brendl. Všichni tři mají spolu se svými českými spoluhráči novou šanci na odvetu a prolomení smůly proti Tre Kronor již ve čtvrtek v rámci Karjala Cupu v Praze.

Reklama

Související témata: