Hlavní obsah

Reprezentační útočník Hubáček řešil potíže Vítkovic

K hokejové reprezentaci se připojil se čtyřdenním zpožděním, během nějž odmítl nabídku stát se kapitánem Vítkovic. Petr Hubáček se v neděli už chystal z rodného Brna vyrazit na sraz národního týmu do Prahy, když byl vedením klubu povolán do Vítkovic, které měnily kouče.

Článek

"Domluva zněla, že do středy budu s mužstvem v Ostravě. Změna na střídačce většinou přináší nový impuls do kabiny, kde atmosféra poslední dobou fakt nebyla moc dobrá," líčí Hubáček, jenž cítí, že pro něj nastala nová situace. Trenérem Vítkovic byl totiž jmenován útočníkův agent Miroslav Fryčer, jenž mu v letním období vyjednával i lepší kontrakt v klubu.

"Mám k němu hodně blízko, zastupuje mě už delší čas. Je to určitě jiné, než kdyby přišel k týmu někdo cizí. Dávám si pozor, abychom spolu nemluvili víc, než je bezpodmínečně nutné a snažím se držet klasický vztah hráče s trenérem. Oba se musíme oprostit od toho, co bylo," přiznává hokejista, jenž byl nyní adeptem i na post kapitána Vítkovic.

"Objevil se návrh, jestli by v tomto ohledu nemělo dojít ke změně. Říkal jsem, že není nutné, aby Romana Šimíčka někdo střídal. Má respekt, céčko si zaslouží. Mám i pocit, že v souvislosti s příchodem trenéra Fryčera by taková věc nebyla vhodná," vysvětluje Hubáček, jenž nyní už myslí na reprezentaci. "Je pro mne příjemné vypadnout do jiného prostředí a chvíli zase nevnímat to napětí z klubu."

Reklama

Související témata: