Hlavní obsah

Na Finy se těší hlavně čeští hokejisté z tamní ligy

HELSINKY

Českou hokejovou reprezentaci uvítala v Helsinkách souvislá sněhová pokrývka a teplota vzduchu na bodu mrazu. Přes hustý provoz v ulicích finské metropole se výprava dostala do hotelu, ležícím jen pár minut od haly, kde národní mužstvo sehraje oba víkendové zápasy Karjala Cupu. Na tréninku hráči pilovali nejen přesilovky a oslabení, ale i styl bránění už ve středním pásmu a rychlý přechod do útoku.

Článek

Velké odhodlání před zápasem bylo znát hlavně na českých legionářích z místní ligy. "Většinu protihráčů znám a chtěl bych se předvést v dobrém světle. Z Raumy jsme tu spolu s Platilem dva v českém mužstvu, ale u Finů nikdo z klubu není, takže hecování neproběhlo," líčil Josef Straka, lídr kanadského bodování finské nejvyšší soutěže.

"Taky beru to utkání přece jen trochu prestižněji, navíc na straně domácích jsou i tři spoluhráči z Turku. Vedle Berga dokonce sedím v kabině, takže jsme o vzájemném duelu spolu i mluvili. Další obránce Kiprusoff, to je naopak velmi tichý kluk. Brankář Hurme v poslední době skvělými výkony drží Turku nahoře. Má ale trochu slabší lapačku, bylo by dobré mu na ni mířit, jenže chytal proti Rusům a nevím, zda v sobotu nastoupí," vypočítával klubové kolegy v týmu Finů Huml.

Až v neděli dorazí do Hartwall Areně fandit i Humlova americká přítelkyně Jeana: "Slíbila, že přijede z Turku a společně se tam pak vrátíme." To Straka se musí obejít bez podpory partnerky: "Jsem ve Finsku sám, přítelkyně má v Česku práci. Takže si dokonce sám vařím, ale nedávno mi přijela navařit mamka, tak jsem nafutroval mrazák."

Reklama

Související témata: