Hlavní obsah

Karjala Cup on-line: Finsko vs. Česko

HELSINKY

O vítěznou náladu získanou čtvrtečním pražským skalpem Švédů nechtějí čeští hokejisté přijít ani při pokračování turnaje Karjala Cup už v Helsinkách, kde v sobotu od 17:30 hodin hrají s domácím Finskem a v neděli od 14 hodin nastoupí proti Rusku. Oba zápasy můžete na stránkách Sport.cz sledovat v podrobné on-line reportáži!

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Druhým soupeřem českých hokejistů na Karjala Cupu budou Finové.

Článek

"Vítězství 5:4 nad Švédskem i předvedený výkon jsou důvodem k optimistickému pohledu, ale nesmíme být v nějaké euforii, jsou před námi dva těžké zápasy. Raději hráče krotím s tím, že začínáme od nuly," říkal po pátečním hodinovém tréninku na ledě Hartwall Areny český kouč Alois Hadamczik, který určil i víkendové nasazení brankářů. "Proti Finům bude chytat Čechmánek, jenž mužstvo v prvním utkání hlavně v úvodu při častém oslabení podržel, na Rusy pak postavíme Málka."

Hokejová reprezentace on-line na Sport.cz
Karjala Cup 2006Finsko vs. Česko

Do hry by se mělo dostat i všech sedm českých obránců. "Platil má sice po zásahu pukem naraženou ruku, ale doktorův verdikt zní, že s tejpem a injekcí proti otoku může hrát. Plánuji i výraznější zapojení Zíba," pravil trenér, jenž z útočníků nechá odpočívat plzeňskou dvojici Divíšek, Matějovský. "Od začátku tak naskočí Skuhravý i Frolík. Na poslední zápas znovu trochu zatočíme sestavou, ale těší mě, že první tři formace nám dobře fungují."

Finové rozehráli turnaj porážkou 2:3 s Rusy a musí se snažit vylepšit dojem. "Sice nemám kazetu z toho zápasu, ale herní projev soupeře dobře znám. Vím, že domácí postavili hodně zkušený tým, bez nováčků, a rozhodně si nesmíme nechat vnutit jejich styl hry, to bychom pak trpěli pod finským tlakem," pokračoval kouč.

Chtějí proti Finům uspět i potřetí

Národní tým na Karjale Finy v posledních dvou ročnících porazil, loni 6:2 a o rok dřív 3:0. Zkusí tedy na ledě soupeře uspět potřetí. "Bude hodně záležet na tom, jak se srovnáme s pohybem i bruslením soupeře, není možné zbrkle otevřít hru. Chci, abychom stejně jako proti Švédům dohrávali osobní souboje, nebáli se střetů a šli důrazně i do koncovky, jen to přinese možnost proměnit šance," uvažoval Hadamczik, ale varoval před zbytečnými fauly i kličkami: "Nelze jinak, než hrát celou dobu maximálně soustředěně."

Předpokládaná sestava ČR
Čechmánek - Hamr, Platil, M. Čech, Blaťák, Čutta, Čáslava, Zíb - P. Sýkora, J. Hlinka, Varaďa - Brendl, J. Straka, Veselý - Irgl, Huml, Hubáček - Šimánek, Skuhravý, Martin Frolík.

Reklama

Související témata: